ALDO - Fall, Feet, Favourites


BARRS MCCLISH

LACAU FRANCHETTE

ELEDGE
GUERRETTE

WORTHAN LAFRATTA

24 September
Det är kul att gå tillbaka ett år och kolla vad man har gjort exakt den dagen. Mitt inlägg den 24 September 2008 (Med samma rubrik hehe). Vi gick ju på de där mötena och det var ju kanon, men den där kölen jag snacka om. Det blev ju tvärstopp. Nu är vi på rätt väg igen, fast med webshoppen då. Alltså ni ska bara veta våra storslagna planer inför vintern och våren, en TV serie (på internet) som jag snackat om. Och en webbtidning, som så småning om också kommer tryckas i papper, på längre sikt.

Det roliga med inlägget förra året är att jag har postat en bild på våra dåvarande klistermärken. Just idan har jag faktiskt suttit och gjort NYA FINA klistermärken, så himla skumt sammanträffande. Jag har också vart produktiv och gjort flyers och affischer. Det är flyers ni ser ovan, de går till tryckning imorgonbitti. Vi kommer sedan dela ut dem i och utanför LAVA, ett ungdomshus i Stockholms kulturhus mitt på sergels torg. Lava fyller 13 år och firar med en nyinvigning kl 15:00. Kom gärna och hälsa på oss!!! :D

På flyern står en kod med 10% rabatt på Mixtaped Shop. Eftersom mer än hälften av mina läsare inte är från Stockholm så kan jag säga koden här; LAVA10. Men den gäller endast till sista september för alla som registrerar sig. Så skynda och fynda! ;)

You didn't realize


 

Här ovan är en låt till en av mina läsare Ellen som jag träffade på Gåsen i helgen. Det var inte första gången vi träffades men det är alltid lika angenämt. Vi upptäckte sist att vi har en gemensam kompis och världen känns då så himla liten då hon kommer från Falun haha. Ja. Men vi hörde originalet till denna låt, som gjordes av The 13th Floor Elevators och då sa jag att mitt favoritband (som Ellen också gillar) The Distillers har gjort en cover på den. En riktig raritet, men om du inte gillar punk rock n roll så behöver du inte lyssna ;)

 

Min dag idag har känns värdelös till en början. Försov mig till skolan och det känns alltid lika ruttet, man missar verkligen mycket på en dag eftersom vi bara går två dagar i veckan. Jag har verkligen vart kraftlös sedan begravningen och helgen har vart helt crazy. jag var full två dagar i rad och det är verkligen ovanligt, samt att jag jobbade både lördag och söndag. Söndagen var kaos då proppen gick och jag fick leka elektriker och koppla om vår kassadator. Inte kul med stressade och frustrerade kunder :( Men de flesta var tålmodiga och trevliga.

Har shoppat massor den senaste veckan, massor med saker jag bara är grymt nöjd över. Vill visa men har ju ingen bra kamera..... ÄN! :D Har ju inte direkt visat nått från Berlin än, inte vad jag hade på mig på begravningen men den videon blev inte så bra. Kände mig livlös haha. Men vet ni?....

...Jag har köpt en ny telefon. Min gamla har gått i graven. Den funkar nästan smärtfritt men jag har märkt att vissa samtal inte kommer fram så jag tog loss batteriet och kollade, jomen visst var den lite fuktskadad. Jag måste kunna nås dygnet runt och speciellt när mitt nummer är kundservice till vår shop. Så det var bara att köpa en ny liksom. Det var dags. Jag har haft min nu i 1,5 år och den kostade bara 900 på blocket så det är ju skitbra, jag är värd en ny liksom. Min nu, w995 kostar 4800 som jag betalar under 2 år. Får se om det är värt pengarna, många säger att den är kass tex att det är mjukvarubuggar men sånt har jag ju garanti på.

Det bästa är att det är 8mpix kamera vilket kommer underlätta i en liten TV serie vi kommer fixa framåt vintern. Jag är så peppad. Mixtaped TV!!! Haha! Min nya mobil har så mycket annat jag har längtat efter i en mobil. Min förra kunde inte wappa, det var slags trådlöst internet men det hittade man ju ingen anslutning någonstans. Sedan hade den inge roliga spel eller vidare musikprogram, samt att man fick med ett asfånigt minneskort så jag fick köpa 1gb för 400. Nu, med min nya får jag med 8gb minne. Helt sjukt. Samt 60 gratisfilmer, marknadens bästa handsfree. Sedan fick jag även med ett trådlöst headset värd 900 för att jag var en gnällig kund haha. Lång historia men jag vet inte vad jag ska använda den till ärligt talat.

 

Bangle: Two Thousand Swedish CrownsVärt eller ovärt? Haha ovärt, men inspiration.
Scott Wilson hos Asos.

Spinnerette - The Walking Dead


Oh hello psycho, is that you in the mirror again?
I can't escape the feeling you'll be here till the end


Detta är raderna för dagen. Jag vill typ bara stå längst fram på Spinnerette konserten för resten av mitt liv. Jag kan inte förstå att man kan drunkna i inspiration i en människa så som jag gjort med Brody. Jag typ glorifierar allt hon gör, men det känns samtidigt himla skönt. Musiken kommer ju alltid finnas där.

Nu sitter jag med ett glas vin i handen. VIN. Haha. Var tvungen att köpa fruktsoda annars är det ju vidrigt. Är typ över en timme sen in till stan. Bandet jag ska se på Gåsen spelar väl nu, men jag orkar inte stressa. Alla problem är små i min värld just nu, jag tar verkligen allting som det kommer. Känns slött, men jag har verkligen ingen energi.

We'll go to heaven tonight


Det ordnade sig. Utgången alltså. Jag fick tag i Lotta, en kompis från Falun som jag inte träffar så ofta. Hon har också träffat min döda vän, på Peace and Love 2007. Känns som om alla mina vänner träffade honom någon gång, och det känns så skönt när de tröstar mig. För de vet hur fin han var, när jag säger vem det är så minns alla honom, även fast de bara träffat han en gång. Han har satt spår i precis alla hjärtan som han någonsin snuddat vid.

Jag körde moppen till en avlägen glänta påväg hem. Där jag kunde se stjärnorna klarare, det är så skönt att jag har hittat min egna grej i sorgeprocessen. Jag kommer alltid kunna titta upp på stjärnorna och se honom. I natt såg jag mitt första stjärnfall, först en liten när jag lyssnade på Heal the World med Michael Jackson, och lite senare en större när jag lyssnade på Heaven Tonight med Hole (Courtney Love).

Lotta sa att jag kan ringa dig och prata in i din telefonsvarare varje gång jag vill säga nått till dig. Jag prövade idag, men jag har nästan hysterisk telefonskräck, och det är värre när ingen pratar på andra sidan. Jag lyckades ändå prata i 6 minuter. Lite lättare känns det ändå, men det känns som om du redan visste de saker jag hade att säga. Men vår situation var så komplex så du fick nog aldrig veta hur mycket du betydde för mig, och jag fick aldrig veta vem jag var för dig.

Jag fokuserar var dag på att vi ska ses i nästa liv. Jag är helt övertygad. Jag kommer aldrig komma igenom detta om jag inte tänker så. Och om det inte är sant så vet jag ju inte det då. När jag är död alltså.

Jag hittade så många mer bilder på dig igår också. Jag är så himla glad över att Bella är sån festfotograf, fotar konstant. Nu är det viktigare än någonsin.

I feel the horses coming galloping
In the summers end
Ill never grow old, Ill go to heaven tonight
Take you to heaven tonight
Oh, because I love you
For what you are

I cant believe that I could be happy
Summer will come again, I could be happy
Oh, stop your crying, you could be happy
Go to heaven when you make me happy

18 SeptemberJaha, då sitter man här på badrumsgolvet färdigfixad. Hade tänkt att gå på What we do is secret på Debaser. Men mitt sällskap bangade, en snubbe som jag kännt sedan första fyllorna typ. Men han var seg så jag prövade andra människor som jag snackat löst med under dagen. Matilda var också seg och Lotta svarar inte.

Nu stressar jag ju för kvällen tickar. Natali svarar inte, Ronja har inte telefonen på, Gaby har inte telefonen på. Bella svarar inte. Va fan ska man hitta på?

Det är förmodligen nu jag hade ringt dig och frågat vad du pysslar med. Du fanns alltid där.

Hej världen!


Det har vart en sjukt sjuk dag idag. Men mycket givande på alla vis, typ bara chill. Mycket mycket känslor inför morgondagen då jag ska på begravningen. Hela dagen viks till det, min vän sitter i himmelen och skrattar åt mina fasoner som han alltid gjorde. Jag ska upp med tuppen och ta ett bad, fräscha upp mig, styla mig i flera timmar. Jag ska vara i mitt esse för dig, jag klarar verkligen inte av att vara misslyckad när jag ska få ta ett ordentligt farväl.

Har kollat över hela den stora huvudstaden efter de finaste av blommor också. Tyvärr går det inte att få tag i liljekonvaljer vid den här tiden på året, om man inte beställer från Holland tydligen. Men det hinns ju inte med, och det skulle kosta 2000 :(. Därför blir det via kallor istället, de är så vackra. Begravningen börjar 14 så jag ska springa ärenden hela dagen innan, måste hitta en slöja ala 50s, tydligen kallad French net veil (fast svart). Jag tror jag ska gå till pappas jobb och printa ut ett fint kort till familjen.

Jag kanske låter helt sjuk i huvet nu. Typ over the top, men jag gillar att sysselsätta mig. Jag roas av att vara helt crazy, jag känner mig inte lugn förän jag vet att jag har gjort mitt yttersta. Det spelar ingen roll om det handlar om en död person, det handlar om respekt och imorgon är the day liksom.

Idag träffade jag även (enligt mig) hans sista kärlek. Det kändes skönt att få veta mer detaljer, få prata om saker som hänt i sommar då jag vart frånvarande, vi tappade kontakten för ett litet tag. Så det kändes skönt att få prata ut, låta någon annan prata ut och tillsammans försöka göra något bra av situationen även fast det är hårt. Inte ens jag kan förstå vad hon går igenom, ibland känns det inte som om jag förstår riktigt vad folk går igenom. Jag tränger fortfarande bort alla tankar och typ jobbar gärnet istället. Min sorge process kommer nog ta mycket längre tid att bearbeta men det är tydligen så jag fungerar. Jag är ju lite långsint så.

(Eller så är det mina skenheliga uppenbarelser som får mig att gå vidare snabbare:)

Jag kände dig idag igen, jag la mig ner på trotoaren på väg hem igen. Har gjort det några gånger nu. Det är så skönt att ligga där på den kalla marken och stirra ut i rymden. På stjärnorna, stirra så länge att hela himmlen fylls med mer och mer stjärnor. Det är snart en månad sedan du kom och hälsade på mig innan jag skulle somna. Jag förstår nu varför det ekade "förlåt" i mitt huvud. Som om du ville säga det till mig. Jag ville inte nämna det i bloggen då jag trodde att det var av en helt annan anledning. Men mina förhastade slutsatser ställde till det för mig. Men efter samtalet med Sanna idag så blev allt mycket klarare. Jag fick den styrkan inför morgondagen som jag eftersträvade.

Imorgon kommer bli en vacker dag. Jag kommer lägga upp min begravnings-outfit. Haha lät astöntigt, men ja, vad jag har på mig. Sedan får ni en bild på buketten också. Bilder från begravningen blir det inte, men jag tror inte det är så intressant för er heller.

Jag ska upp om 5 timmar, hoho. Sov typ 3 timmar natten till idag. Ska nog bädda rent sängen, med nya goa lakan och nyluftat puffigt duntäcke så sover jag mycket bättre.

14 September


Oh, jag känner verkligen för att blogga just nu. Har inte haft det suget på två veckor. Egentligen på en hel månad, det var snart en månad sedan jag fick det grymmaste beskedet en människa kan få. För er som inte vet så dog en av mina allra bästa vänner, det var den enda killen som jag kunde säga vad som helst till och det är min livs hittills största förlust. Vi kunde ha pauser på flera månader och det kändes likadant. Jag brukar bli sur om vänner slutar höra av sig men han kunde man aldrig bli sur på, han var så genomgod och han lockade alltid ut det goda ur mig.

Jag har en till sån person i mitt liv och det var hon som fick mig att vilja blogga idag, nämligen Natali. Jag fick sån grym lust att bara uttrycka min kärlek till henne. Eller det infaller ganska ofta men oftast så skriver jag inget för då skulle min blogg bara handla om henne. Hehe. Vi har i alla fall inte setts på ett tag och ikväll pratade vi länge i telefon, det är alltid lika skönt. Jag är bara så lustig när det kommer till att prata i telefon med vänner jag saknar, jag har bara behovet av att höra deras röster. Så egentligen hittar jag aldrig på nått att prata om, så jag sitter där tyst. Som tur är så är Natali raka motsatsen, hon maler på, jag blir så trygg då. Jag tror jag är en lyssnare. :P

Jag ansökte om praktiktjänst som Elin Klings assistent ikväll också. Lite sent kanske men mitt internet har krånglat i flera dagar. Jag är så spänd, jag har en bra känsla över det här och det är precis det jag känner för i höst. Det känns som om vinden har vänt och det är min tur nu ...Haha.

En liten resumé om Berlinresan kommer snart, tog lite kort för engångs skull. Jag har ju aldrig direkt ägt en kamera, fotar och filmar ju alltid med min mobil och vill jag ta fina kort så lånar jag syrrans Canon. Men den får man ju inte ta med sig utomlands hur som helst.

Dessutom fortsätter Mixtaped hemsida och Mixtaped shop att utvecklas. Vi tar små små steg till framgången.

Jag såg inte VMA...


...men ryktet går snabbt.

Kanye West gör ju bort sig varje år. Vilken jävla idiot. När ska han bli skjuten egentligen? Kom ni ihåg när han verkligen trodde att han själv skulle vinna Video of the year på VMA 2007? Justice vann den med D.A.N.C.E och Kanye typ flippade ut, sprang upp så scen (som i år). Skrek att han borde vunnit, försökte ta deras pris och typ utbrast "Justice? I even never heard of them? Do anyone know who they are?" Typ. 6 månader senare kommer han ut med en video av samma genre (tror det var samma regissör?) som D.A.N.C.E. Sorry för att jag inte kollat upp alla fakta ordentligt. Men något sådant var det.

Hahaha, Kanye West är ett skämt. Kolla in årets pinsamma ryck:

Begravningstankar


Om en vecka ska jag på begravning. På något litet sätt så längtar jag, jag längtar tills jag kan träffa alla hans vänner, få gråta i offentligheten utan att känna mig dum. Jag längtar tills jag på nått bisarrt sätt kan vara nära hans kropp en sista gång och denna gång få ta ett ordentligt farväl. På samma sätt som jag är rädd för vad som komma skall, för vad man kanske får veta, för att jag blir så ledsen att jag spricker. Att det här verkligen är slutet.

Jag såg din dödsannons idag och då vart allt verkligt på ett helt annat sätt. Det var så vackert, den var så fin, och jag kommer spara den i min plånbok forever. Det är så sjukt jävla overkligt. Ni kan bara ana. Jag har aldrig vart på såna här tillställningar förr. Förutom släktingar och då har vi i familjen haft blomarrangemang gemensamt. Men nu är jag själv i det här, jag är ute i stora livet och ska ta reda på hur man uppför sig, vad man ska ha med sig osv.

Jag tänkte köpa en fin krukväxt till familjen, inga snittblommor. För en krukväxt kan leva längre, så som vi ville att du skulle göra. En krukväxt kan så där i fönstret eller planteras på tomten, beskådas och för alltid väcka alla fina minnen vi har av dig. Sedan, även fast det stod att man inte behövde det (familjen ville hellre att vi skänkte pengar till välgörenhet, men pågrund av dig så skänker jag nu 200 kr i månaden till Röda Korset) så jag tänker ta mig mig blommor. Alla som känner mig vet att när jag väl vill något så fläskar jag på. Jag är den som alltid ställer upp och det med råge. Om jag ska på en begravning så ska jag ta med mig blommor, och de ska också ha en betydelse:

Det blir mörkröda rosor för de betyder "Jag saknar dig så", antalet hade jag inte en tanke på tills jag fick reda på att fyra stycken blommor betyder "Jag ser upp till dig och är dig tacksam". Dessutom var han Oxe vilket betyder att stjärntecknets blomma var liljekonvalj. Jag vet inte om man kan hitta det i en blombutik men det hoppas jag. Det är även min favoritblomma så det blir nog fint att ha med i buketten. Liljekonvalj betyder även på blomspråk "Jag har älskat Dig sedan första ögonkastet", så himla vackert och sant. Kanske blir det några fler blommor när jag står där vid disken då de som jobbar med detta borde veta hur man ska göra.Kläder hade jag redan bestämt innan detta inträffade. Jag köpte en svart klänning på H&M och varje gång jag satte på mig den inför en utekväll så stod jag i spegeln och suckade att det var en typiskt begravningsklänning. Jag hängde den i garderoben tills nästa begravning som jag trodde att jag skulle få vänta länge på. Inte en månad.

Fian Twittrar frün BerlinJag kom pa tva saker jag hade glömt, 1. duscha och det har jag fatt göra här. 2, jag hann/glömde ju att posta nyhetsbrevet till Mixtaped Shop, men häng inte läpp för det. Det är ju bara att ga in pa shoppen och klicka "Nyinkommet".

Nu till vad inlägget skall handla om. Jag smsar till Sverige för 1,49 kr. Vilket betyder att jag tycker det är grymt värt att Twittra.

Följ mig här!

(Eller pa högermenyn här pa bloggen)
RSS 2.0