Fult eller okej?


image831

Det är svinkallt på nyår, och jag måste ha strumpor i mina pumps. Ser det mobbat ut?

Nyårsoutfit


image828

Om jag fick välja så skulle dagsens klädesel endast bestå av L.A.M.B


image830image829

Paljetter


image827

Jag säger som jag sa förut. Orka använda paljetter till vardags, använd det på fest så blir det inte uttjatat, men det har det ju blivit i alla fall. Skit också. Jag undrar när Libresse ska lansera paljettbindor. "Om man ska va fin får man lida pin" heter det väl?

31 December


Hej allesammans! Long time no see.. Gott nytt år på er ska jag passa på att säga. Sen ska jag börja med at be om ursäkt till Ebba von Sydow för mitt misstag. Tydligen var det jag som var blind ;) Sorry. Nu har vi det överstökat, men då kan jag även passa på att ursäkta mitt lama bloggande under julen. Det blev förmycket. Jag har varit hos mami och papi hela veckan och deras slappande har smittat av sig på mig. Sen har jag jobbat ihjäl mig den 27-28 December så hela helgen har jag legat som en bajskorv i soffan. The Sims 2 är min nya drog förresten.

Bilder från veckan, julafton och hela köret kommer imorron om jag orkar. Får se om jag tar mitt pick och pack och drar hemmåt eller om jag stannar här ett tag till. Vinnare för Fixa Outfiten, och Julkalendern kommer så småningom. Jag har icke glömt!

Sedan måste jag passa på och tacka de som troget röstar på mig varje vecka. Otroligt att jag fått stadigt samma antal röster varje vecka, och även denna utan att jag tjatat på er ;) Guld!

Glömde säga att jag var tvungen att ändra min header för Åsa Jungnelius inte diggade att jag använde hennes bild. Totalt förståeligt. Just nu får ni lida med att ha mina läppar där uppe ett tag tills jag varit kreativ nog att hitta på nått bättre.

Hur kommer det sig att jag alltid skriver av mig vid 04:00 på natten? Nu ska jag nog sova så jag kan fixa mer imorron innan 00:00 hehehe. Gonatt på er och vakna gott! Pöss

Mitt hår.. Gaaaah


Okej jag skulle gå från svart till blond, det gick inte så bra som de andra gångerna.. Men det är än inte försent. Jag vill satsa på blond, det var så längesen. Men jag vet inte om jag kommer palla med att ha så slitet hår. Just nu har jag nått mellanting, men det finns inte i min värld. Man ska vara antingen eller. Här är mina anledningar till varför jag vill vara blond, och varför jag redan saknar mitt svarta hår.

Vad gillar ni bäst?

Reasons to be blonde
image822
image823
image824


Reasons to be black
image825image826
image827

Äntligen en snygg Louis Vuitton väska!


image820

Jag är grymt svårflörtad när det kommer till väskor. De ska helst vara enkla, simpla, praktiska. Helst inga fula jäkla loggor all over the place, som LV -och diverse märken och kopior och gud vet vad- brukar ha.. I alla fall så föll jag för denna, som kommer i vår. En nersmutsad LV vill jag ha :D Grrrrrymt

Teaser:Se hela filmen på hemsidan

På morgonen...


Ett litet tips dan efter nyår kanske, när baksmällan dunkar som värst. Här nedan har jag laft in en playlist på tre låtar som jag ALLTID lyssnar på när jag går upp. Jag brukar ligga kvar en stund och lyssna, fyllas med positivitet, och sen tar jag allt långsamt. Byter om och segar, mmm. Ibland är det livet. Förut avskydde jag mornar. Kanske är det för att jag slipper en morsa som står i dörren och gnäller?

Videon med Paolo Nutini är också en sån som får mig att må så himla bra! Tusan att man inte har en chans på världens snyggaste kille asså. Fast man kan ju tänka att han inte har så sexig dialekt.Mina tips till dig. (: Istället för att säga sov gott, så säger jag vakna gott ^^

Vad ni gillade bäst.


Kul att så många deltog i pollen jag gjorde i julkalendern. Så här blev resultatet. Nu är jag grrrrymt nyfken vilka dessa 5 Crazy Lixx fans är som hittat in på min blogg :P Och jag undrar fortfarande vad ni skulle välja om ni tog "Annan..."

image818

Lite lustigt


Hmm.. Någon mer än jag som ser likheter?
Om inte jag sett fel på tidigare märken, så är det alltså även Faith som hakat på trenden (som egentligen inte är en trend) med detta med spännena. Fast Faith verkar ha varit tidigare, då dessa ljusa just nu är på rean. Jag skulle inte tacka nej.

image817

Fians Julkalender '07 Del 24 - Det största jag kan ge er


Detta är det viktigaste, och absolut största jag och du kan ge en annan människa.
Se på denna filmen så förstår du, om du inte tror på vad som sägs, så kommer det inte hända dig. Du måste tro på det för att det ska funka. Och det funkar på mig.

The Secret - The Law of Attraction. As simple as that.
Lycka till med 2008!


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 23 - Året som gått


image814

Utvärdering av 2007 ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har aldrig förr spenderat 10 dagar i sträck i London. Jag har inte tagit studenten tidigare. Jag har startat företag ochcflyttat hemifrån. Ja det har hänt massa nytt för mig i år.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej, bara halvt. Nästa års nyårslöfte är att införskaffa mig massa nya balla band-tshirts.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, bara Alison, men hon är bara bekant (:
4. Dog någon som stod dig nära? Som tur är inte, även fast Värmdö varit haunted i år.
5. Vilka länder besökte du? Sverige, Finland (Silja Line ;P) och England.
6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? En kärlek
7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? Studenten 5/6 och Rock n Roll båten 20/9
8. Vad var din största framgång 2007? Avslutade kapitel
9. Största misstaget? Att ta med mig alla favoritkläder till Peace & Love
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, inget alls :P
11. Bästa köpet? Min Macbook Pro 15"
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat tror jag nog :D och då inräknas alla krogbesök XD
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag träffade Patsy ^^
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Fergie - Big Girls Don't Cry. Så pinsamt att det är Victoria Silversteds favoritlåt.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har lärt mig att uppskatta mer det jag har, än att längta efter det jag inte har
16. Vad önskar du att du gjort mer? Festat, varit mer på med tidningen och utökat min vänskapskrets
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Slösat pengar :D
18. Hur tillbringade/tillbringar du julen 2007? Hos mami och papi med systrarna
20. Favoritprogram på TV? My Name is Earl är helt klart en ny favorit detta år, men annars Desperate Housewives
21. Bästa boken du läste i år? Har nog inte läst någon. De jag lånade på biblioteket vart det ju inget av.
22. Största musikaliska upptäckten? Steed Lord? Fast de upptäckte vi redan 2006 i och för sig.
23. Något du önskade dig och fick? En ny vänn och ett nytt hem.
24. Något du önskade dig men inte fick? En kärlek och trumset
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Jag minns inte :P På kvällen var vi på Debaser Slussen i alla fall.
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att vissa personer varit lite mer ärliga kanske.
27. Vad fick dig att må bra? Massa olika saker, denna blogg tillexempel.
28. Vilken kändis var du mest sugen på? Paolo Nutini
29. Vem saknade du? Många från högstadiet, på sommaren saknade jag alla på gymnasiet, dessutom saknade jag väl Erik mest hela året.
30. De bästa nya människorna du träffade? Patsy och Anna-Sara ^^


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Nya favoriter - Ending soon


image807


Det var längesen jag listade mina nya Ebay favoriter. Så länge sen att favoriterna håller på att avslutas snart. Därför ägnade jag ett helt inlägg till dessa. Om du vill lägga vantarna på dem så handla snabbt. För att komma till skorna ovan - Click the picture. Dem är i storlek 40. Synd för mig :(

Fians Julkalender '07 Del 22 - Min önskelista


Egentligen överdröses min önskelista av en massa digitalkameror, ny hårddisk, trumset, lägenhet och diverse saker som mami och papi inte kan och vill ge mig just nu. Istället listar jag de brädspel som jag dagligen går och fingrar på, på jobbet. Nu är julen i och försig förbi, annars hade detta varit perfekt julklappstips, men men. Köp dessa på mellandagsrean och ge bort i födelsedagspresent, det kommande året.

1. Stockholmsspelet. Läs motivering här.
image803

2. Retro. Ett spel med frågor om allt mellan 50-talet och 90-talet. Som namnet syftar på, Retro, en underbar nostalgi kick.

image804

3. Disney Trivial Pursuit. Det populära frågespelet Trivial Pursuit finns i massor med olika utgåvor. Denna innehåller bara frågor om Disney och dess historia. Min favorit, lugnt.
image805

4. Monopol. Eftersom jag har flyttat hemifrån och inte kan plocka fram familjens monopol när det är läge. Så måste man ju införskaffa sig ett eget exemplar av världens mest populära brädspel. Har ni hört att det ska komma ut en ny utgåva med Umeå istället för Norrmalmstorg?

image806


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Chili.se - Nytt år, Nytt hår #2


image802

Bilderna kom för nästan en vecka sen. Men jag har haft helt fullt upp (vem har inte?). Nu är dem här i alla fall. Del 1 kan du se här. Det blir lite i tvärtom ordning egentligen. Men för nya läsare blir det rätt. I alla fall, det finns fler bilder här  under, jag orkade inte redigera dem så ni får se pure fian liksom. Klicka på bilden fär att se guiden.

Fashion against AIDS


image798


Jag struntar i om jag egentligen inte får publicera denna bild. Jag stödjer ju ändå kampanjen och har skrivit om den förr. Inte ens Ebba von Sydow kan ange fotograf korrekt, och det kan jag. Fotograf: Daniel Jackson. Så nu är allt korrekt, förutom att jag inte är en registrerad journalist hos H&M. Men men, här är bilder i alla fall.

Tröjorna kommer till H&M's butiker i Februari.

Backstreet Boys till Sverige!!!


image797

Varför har jag som premenuant på både EMA Telstar och Ticnet inte fått veta detta tidigare?? Biljetterna har ju tydligen redan släppts! Har Backstreet Boys gått och blivit så bortglömda att man inte skickar ut nyhetsbrev om deras turné i Sverige? Jag menar c'mon dem spelar ju ändå på Hovet. Det är stort! Jag måste erkänna att deras spelning på Globen i September 2005 var den bästa konserten jag varit på i hela mitt liv. Och trust me, I've been to alot of shows. Fast nästa år kommer inte Kevin vara med, attans, han som var hetast senast. Men, 14 April på Hovet alltså, tror det kostade 375 oavsett.

Rösta!


Då är klockan 06:07 och jag är klar med att ha svarat på alla kommentarer. Phew. Har bara en kommersiell sak att säga. KLICKA HÄR!

21 December


Varför är det så att så fort man har cash på kontot så är livet frid och fröjd? Sen i slutet av månaden (Läs: Fyra dagar efter löning) så mår man piss för man är fattig igen. Borde man inte vara glad för det man har istället? Varför var man lycklig innan man hade jobb? Vad gjorde man då?

Skumt det där. Och nu har det blivit en massa köpa köpa köpa köpa köpa köpa köpa inlägg på rad här, det ursäktar jag för. Men jag har haft kategorin Köp & Sälj på huvet ett par veckor nu. Så jag behövde lägga upp alla inlägg på en gång.

Nu är det natt igen. Imorron är jag ledig och då ska det julshoppas lite mer. Mest till mig, men även till familjen. Jag ska till Panduro och köpa julgranskulor som är helt genomskinliga, sen ska jag göra egna kulor. Jag hittade jättegulliga klistermärken på OKQ8 idag. Sen har vi massa My Little Pony och Hello Kitty på jobbet som jag ska klista på kulorna. Tillsammans med massa plajetter och glitter och annat värt.

Sen ska jag flänga till alla förorter imorron, måste hitta den där klänningen på H&M. Någon sa att den finns någonstans. Mitt minne vill inte minnas vem det var som sa det eller vart den fanns. hmm :/ I alla fall ska jag till Arninge, Kista och Skärholmen. Har lite andra ärenden så att säga. Kista är mitt absoluta favoritställe.

Jag ska även till Caliroots och se om dem har några Cheap Monday kvar där. Jag behöver mer bralls. Och så ska jag spana in de nya Reebook. Jäklarns vad onödig jag är. Jag som behöver varma tjocktröjor, vantar och halsduk. Jag prioriterar liksom julgranskulor. Dumma mig. Vi får se vad jag köper helt enkelt.

Jag kunde inte bärga mig..


När pengarna rullade in på kontot kl 00:00 så kunde ja inte låta bli. Detta har jag klickat hem från H&M (ska köpa mer i butik imorron hehehe)Sen så slog jag till på denna även fast den var dyr. Jag vet att jag kommer ångra mig annars, jag kan inte använda min svarta skinnjacka heeeela tiden. Hoppas det blir rätt storlek nu, orka returera till UK.

Jag vill se ut som en celeberitet!


Varför har dem så snygga kläder? Är det verkligen Cashen?

Hjälp mig att hitta liknande plagg; Lindsay Lohans snygga vita jacka. Hilary Duffs snygga guldiga jeans. Samt, jag skulle kunna döda för Victoria Beckhams urläckra zebraklänning.

image790

image789

image788

Fian efterlyser!


På Peace & Love 2007 vart all min smutstvätt stulen, vem vill sno äckliga trosor? I alla fall efterlyser jag dem här, även fast jag gett upp hoppet för länge sen. Men ändå, det kan inte skada. Kanske ni har likadana kläder att sälja mig? Här är ett urval av de kläder jag vill köpa av er. Och ja, fråga mig inte varför jag har med mig mina favoritkläder till festival (jag ville vara snygg) men det kommer aldrig hända igen. Jag tycker inte ni ska ta med er värdefulla saker heller, lär av mig.

Detta söker jag:

image779Gul kortärmad Adidas

Denna köpte jag på Adidas Outlet (typ barnavdelningen?) i Luma i Stockholm hösten 2006, för 225 kronor. Jag hann använda den ca 3 gånger i mitt liv. Men jag älskade den även fast den inte blev välanvänd. Den gula färgen var svårmatchad. Bilderna talar för sig. Och på framsidan är dragkedjan på diagonalen och kragen är i biker modell. Om någon vet nått om denna på Peace & Love. Eller känner någon med likadan, eller om du har en. Och vill sälja. Så köper jag gladeligen, mitt hjärta krossades när denna försvann.

Jag betalar upp till 500 spänn

image781Dragkedjsbälte från Carlings

Jag köpte denna på Carlings i Sergelgången någongång 2004. Den var på rea 250 kronor, hade kostat 500 om jag minns rätt. Jag älskade den från första sekund. Och den användes varje dag. Har bara sett 3 personer med denna. Har frågat 2 trevliga brudar på Harry B James om de vill sälja sina till mig. Men utan framgång. Om du känner någon som har en, och är fattig, så tipsa mig, så ska vi se om min övertalningsförmåga ärimage782 bättre denna gång.

Jag betalar mellan 400-500 spänn

(Haha jag vet att jag har den upp och ner, men det var första gången jag använde dem, tur att jag tar kort på allt jag köper ;))

Jag skulle faktiskt kunna köpa såna kritstrecks randiga Cheap Monday också om du har. Stl W25-W27. Jag har glömt hur mycket jag älskade dem.

image783

Peaches Merch Impech Her Bush Tour 2006

Detta var nog den fräckaste stölden. Då tour merch är bland det svåraste att få igen. Hur många av dessa såldes i Sverige? Max 10, och de som köpte älskar säkert sina tröjor lika mycket som jag älskade min. Tyget, trycket, passformen, färgerna. Allt var komplett. Men om du har en sådan, eller om du känner någon, eller om du vet någon annanstans man kan få tag i dem. Give me a shout.

Jag betalar 350 spänn eller mer

image784
Nasum Merch

Denna spelar ingen roll om folk vill sälja till mig egentligen. Jag fick denna gratis utanför Slipknot/Slayer spelningen på Hovet 14 September 2004. Den hade speciell betydelse för mig då sångaren och gitarristen, Mieszko Talarczyk gick bort i flodvågskatastrofen i Thailand endast 2 månader senare. Om jag kan få tag i en likadan är det ju ändå inte samma tröja.


Jag bjuder i alla fall på en härlig bild på mig från Hultsfred 2005. Cheers!image786Magtröja från H&M

Det är en dålig bild, men denna såldes i tusentals. Det är en gråmelerad magtröja med en ljusblå list i vänster sida. Över hela tröjan är små ljusrosa prickar, kragen är i samma ljusrosa och nertill kunde man knyta åt med ett grått band.

Jag köpte denna på rea på H&M hösten 2006 tror jag. Då var den på rea för typ 98 spänn.

Jag betalar 200 spänn för en knappt använd och 150 för en flitigt använd. Eller liknande.
image787
Octopussy Jeans

Sist, men absolut viktigast. Detta var en gåva från min mormor, äkta jeans från 80-talet. Tvärr var inte passformen så där jätte smickrande. Så jag sprättade bort lappen och sydde fast dem på ett par andra byxor. Det är asså denna lapp jag söker. Eller om din mormor kanske har en liknande i garderoben? ^^ Jag tror den är long gone. Men det skadar inte att efterlysa. Samtidigt får ni en liten historia av mig.

Mormor prackar alltid på mig en massa fula secondhand fynd. När jag var nere hos henne en gång under hösten 2004 så började hon raffsa fram kläder. Jag var ganska ointresserad. Hon visade plagg efter plagg. Sen visade hon ett par vita stuprör som är typ i storlek 40 (jag har själva byxorna kvar som tur är) jag förstår inte hur hon tror att jag som 15åring skulle passa i dem. I alla fall, när hon vänder på dem, och jag ser att det står "Octopussy" på lappen så dör jag av fötjusning. Att jeansen och därmed lappen är äkta 80-tals stuprör gör ju saken ännu läckrare. Jag tar emot dem med glädje och använder lappen flitigt.

Varför gillade jag då Octopussy så mycket? Jo precis innan hade jag Bella och Frida startat ett band som hette just så. Det var mycket passande. För att dra den historien lite kort också. Jag hade sytt en skitgullig bläckfisk i syslöjden, av någon anledning så tyckte jag att det var gulligt att ta med den på festival. The Distillers skulle spela sista dagen på Hultsfred 2004. Inbitna fans som vi var, så tjatade vi på päronen, och fick tillstånd att åka ner på en endagsbiljett. (The Distillers hade tidigare ställt in sin konsert i Stockholm den 5 Februari för att de skulle spela in videon till The Hunger) så vi tyckte att det var värt att pröjsa 600 för att se vårt livs bästa band. Och nu i efterhand är jag tacksam då det var deras sista Sverigespelning. I alla fall, vi hamnade på deras slags CD signing i Close-Up tältet, och smart som jag var så hade jag med mig både skiva och konvolut. Men av någon lustig anledning så ville jag att hon skulle signa min fula hemsydda gosedjur också. Hehe. And so she did. Hon skrev "Brody <3 Octopussy". Och det var ganska givet vad vi skulle heta som band då. Eftersom Brody redan älskade oss. Skämt å sido. Ganska pinsamt av mig att sitta och skriva allt detta mitt i natten. Men men, hoppas ni hade en trevlig lässtund. Och att ni kan hjälpa mig med kläderna. Pöss!

Fian köper av dig!


Nu är jag så less på att sitta och drömma efter en massa kläder jag aldrig hann köpa. När mina läsare kanske sitter med dem hemma hos sig och inte vill/kan använda dem, och därför hellre säljer dem till mig. En ny kategoti alltså. Här postar jag allt jag vill köpa av er. Och jag betalar generöst. Så ni kan järna tipsa om ni vet vänner som har dessa grejer och inte använder dem.

image773Klänning H&M

Nypris: ?
Jag betalar: 200-400
Storlek: 32-36 (Någon som vet om de är små eller stora i storlekarna?)
Någon som vet ett H&M i Stockholm eller kranskommuner som säljer denna fortfarande? Tips som leder till köp belönas.image774Fake-skinnbyxor Cheap Monday

Nypris: 400
Jag betalar: 300-400
Storlek: W26-W27
Någon som vet någon återförsäljare i Stockholm eller kranskommuner som säljer denna fortfarande? Tips som leder till köp belönas.
image775CrashDïet merch 2004

Jag förargar mig att jag aldrig införskaffade denna och nu vill jag ha en
Nypris: ?
Jag betalar: Mycket :D
Storlek: Allaimage776Rosa Killah Capri

Nypris: Ca 800
Jag betalar: 800 eller mer, om de är som nya
Storlek: W25-W26
Dessa sådes på ASOS, men kanske det finns en själ i Sverige som vill avvara sina till mig? Eller vet om någon butik sålde dem? Ingen lär ju dock ha dem kvar..image777Vita Cheap Monday med Svart söm

Nypris: 400
Jag betalar: Max 200 för beg och max 400 för sprillans
Storlek: W26-W27
Någon som vet någon återförsäljare i Stockholm
eller kranskommuner som säljer denna fortfarande? Tips som leder till
köp belönas.

Jag trodde dessa skulle vara i deras sortimet typ forever. Dem har ju funnit i evigheter. Sen tar dem bort dom och ska vara så himla nytänkande och fashion. Tänk på fansen!! Jag kan inte leva utan dessa och kommer köpa alla i hela Sverige i min storlek. Jag har redan avverkat 3 stycken i mitt liv, jag måste bunkra upp. Hjälp mig människor!


image172Steed Lord at H&M

Nypris: 149
Jag betalar: 300
Storlek: 32-38
Någon som vet ett H&M i Stockholm eller kranskommuner som säljer denna fortfarande? Tips som leder till köp belönas.

Någon som köpte denna crazy magtröja och ångrar sitt köp? Här kan ni göra big business!


The Distillers - The Hunger at Reading Festival 2004


Jag fick lite Brody Dalle abstinens och vart tvungen att posta denna gamla härliga videonHade man inte ett bättre liv när man var 16? Var inte musicscenen bättre 2004?

Chili.se - Nytt år, Nytt hår #1


image764

Tänk att få se den mongobilden på sig själv i mailet innan man ens fått se bilderna själv innan. Det var lite snopet. Att ha det här bredvid min bild också kändes lite, -Hej jag kan suga av dig!. Jag vart besviken, för jag tycker jag ser sneknullad ut på alla bilder. Helt stel (kan ju berott på att jag höll på att tappa klänningen hela tiden, men ändå). Jag är ofta osäker framför kameran, men inte på fyllan. Så om jag ska bli modell så måste jag nog bli alkoholist också. Haha.

Har inte så mycket mer att säga än att jag hoppas jag får bilder från första plåtningen också. Den första zipen som dem skickade funkar inte. Så jag hoppas dem hinner skicka den imorron innan de går på semester. Annars får ni nöja er med detta sålänge.

Klänningen ni ser på bilderna kommer H&M släppa vecka 5 och kosta 398 (om jag minns rätt)

20 December


Jag har sädat idag, massor, och tittat på 1408 den var för himla tuff! Jag laddade upp med 4 red bull på provet som sagt. Det gick nog kanoners. Det var en aslätt uppgift. Men ni vet när det är MVG-nivå och det känns plättlätt, då börjar man undra om det är en kuggfråga. I alla fall orkade jag inte bry mig, då jag inte pluggar för betygen utan för att hålla mig sysselsatt. Jag vet själv att jag är asball på Photoshop. *Skryta*

Här ser ni min fina inlämning till uppgiften. Samt min favoritaffisch genom hela kursen.Om 1 timme får man lön. Då ska jag och Linda gå och tjocka oss på McDonald's. Vi bor ju precis bredvid en och den är öppen 24/h det är farligt :D Det är inte sällan vi går dit 2-3 på natten för att vi inte har nått roligare för oss. Hehe. Jag ska nog seriöst maila Insider om att få göra en Svensk version av Super Size Me. Det skulle jag behöva. Tänk vad gott med McDonald's varje dag, grats. Drömmen!

Crash Diet.. öh nej CrashDïet


image759Snygg brud, verkligen, jag menar det! Jag vill bli svarthårig igen. Men jag måste bara avreagera mig på bloggen. Det så himla skrattretande och jag förstår inte varför jag bryr mig. För hela världen säger ju fel. Till och med all media, och det är så pinsamt. Det har dem gjort sen starten, även fast det har varit en massa reportage om Crash Diet och CrashDïet. Det är skitcoolt att kids klär sig som glam/sleaze, men när man inte kan se skillnad på Mötley Crüe och CrashDïet. Och kallar sig glam/sleaze, då kan man tyvärr gå och dra nått gamalt över sig.

Om man inte kan se vilket band detta är. Och dessutom gissar på Crash Diet så tillåter jag mig själv att skratta högt. Fast det är nog mest att man skriver Crash Diet av lathet..

Jag tänker mest på ett klipp från SVT Nöje, då CrashDïet just slog igenom, the good old days. Alla som hängde på CrashDïet boarden då har sett detta. Och säkerligen de flesta inbitna fans efter det. Ahh jävlar vad jag var hatad på deras message board, jag hade ju attityden redan då. Octopussy hette jag förresten om nån hängde där. Hej hej. Jävlar vad jag saknar David asså. Jag kan tänka mig att de som verkligen kände honom saknar honom ännu mer. Idag skänker jag alla mina tankar. Dessutom är det Rest in Sleaze snart. På Nalen den 18 Januari (varför det datumet? för att det är fredag?) See you there!

Älska ironin, älska Erics gubbgarv

Spinnerette


Jag vill att min bästaste kvinna ska släppa nytt album nu!

image760

20 December


Bara 4 dagar kvar till jul då! Helt sanslöst. Jag trodde jag hade klart alla klappar, men måste åka och handla mer imorron när kosingarna kommer. Det ska bli mysigt. Jag är ledig både idag och imorron, så det ska julstädas och pysslas. Igår skrev jag inget i bloggen för jag jobbade 10-20!!! Heeeeelt crazy, men det var mycket kul mellan varven, jag uppfyllde mångas önskan om speciella leksaker ^^.

Har inte så mycket mer att säga än att jag just nu sitter på Grafiskkommunikation B och ska göra ett komplementerande MVG-Prov, för jag kan inte få det annars. Har varit borta för mycket :P Hur lyckas man skolka när man bara har 1 lektion i veckan? Haha. Kul. Jag har i alla fall hela 4 Red Bull så jag hoppas det går bra.

Sen när jag kommer hem ska jag uppdatera massor. Hoppas ni alla är klara med julklapparna, annars tänkte jag göra en spel guide. Det är så himla många balla spel vi har på jobbet som jag bara måste tipsa om.

Vill även tacka de som om och om varje vecka röstar på mig som veckans blogg på Stylesearch. Det är himla kul att alltid vara på listan. Tusen tack!

You gotta love her!


M.I.A - Paper Planes

(Till Bella: Jag tänker bara på vår vistelse i London, och det var väl meningen?)

Fians Julkalender '07 Del 21 - Bäst genom året


Jul hos Snobben kan ibland vara lite snopen ;)


Fians Julkalender '07 Del 20 - Det vankas jul


image586Lussebullar

Ingredienser ca 35 st
 • 50 g jäst
 • 100 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 250 g Kesella lätt
 • 2 påsar saffran, 1 g
 • 1 1/2 dl socker
 • 1/2 tsk salt
 • ca 17 dl mjöl
Garnering:
 • russin
Pensling:
 • 1 ägg

Gör så här :
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.nser ca 35 st 50 g jäst 100 g smör 5 dl mjölk 250 g Kesella lätt 2 påsar saffran, 1 g 1 1/2 dl socker 1/2 tsk salt ca 17 dl mjöl Garnering: russin Pensling: 1 ägg Gör så här Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.image585Knäck

Ingredienser ca 40 st
 • 2 dl socker
 • 2 dl ljus sirap
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 msk smör eller margarin
 • 3 msk hackad sötmandel

Garnering:

 • sötmandel
 • strössel
 • silverkulor
 • polkagris-smulor
 • apelsinskal


Gör så här:
1. Blanda socker, sirap och grädde i en gryta, gärna plastbelagd. Koka häftigt 15-20 min.
2. Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får smeten koka några min till.
3. Ta grytan åt sidan och blanda i matfett och mandel.
4. Häll upp smeten i små knäckformar ställda på en plåt.
5. Doppa i valfritt pålägg och låt knäcken kallna.

Kulprov
När man kokar knäck, kola och karameller är det viktigt att smeten kokat lagom länge för att det färdiga godiset ska bli så bra som man vill. Hemligheten ligger i smetens temperatur. Beroende på hur vid gryta smeten kokas i är det alltid svårt att ange en exakt koktid, ju vidare gryta desto kortare blir koktiden.
Enklast är att mäta smeten med en hushållstermometer. Vid 120-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt, vid 140-145°C får man hårda kolor med lite seg mitt i och vid 160°C är smeten karamellfast.
Har man ingen hushållstermometer får man göra kulprov dvs doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola och stelnar smeten genast och går att bryta är den karamellklar.


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 19 - Bäst genom året


Audrey Kitching kör på rosa jul, såklart!

Då saknas bara fler julkulor till min rosa gran, rosa hår och ett generöst nikotinberoende. Sen är jag lika med Audrey Kitching ;)


image758

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fixa Outfiten - Priset


Några har undrat över priserna i potten på Fixa Outfiten. Nu har jag äntligen inhandlat alla material (flytten tog både all min tod och pengar) och nedan ser ni exempel på ett pris. Detta glass-halsband kommer den första vinnaren, Maria att få!

image754image755
image756image757

Helgen i bilder


image738

Det vart inga bilder från Nivå 22 och väl var väl det för jag var ingen partypingla precis. Det kompenserades genast dagen efter när jag drog på mig både smycken och paljetter för våran shoppingrunda. Senare på kvällen hade jag på mig vita jeans, så klart, men min neongula badräkt samt kortärmad leopard tjocktröja. Har ju inga bra bilder på det men de kommer nog komma någon annan gång. Fick inte så bra bilder på Steed Lord, men de har några på sin Myspace.

På bilderna ser du Bella och Frida, när vi blev inlåsta på McDonald's. Random människor vi träffade. Samt min så jag tänkte se ut på kvällen innan jag hann ändra mig.

image753


Note to self: Blondera dig snarast, ditt hår skiftar i grönt!

Britney Spears - Piece of Me


HON LEVER FORTFARANDE! :D

Fians Julkalender '07 Del 18 - Vilken väljer du?


Steve Madden har gjort det igen. Kopierat Christian Louboutin rak av. Inte för att designen är värst egen, men det är typiskt Steve Madden. Frågan är, vilken väljer du? Äkta vara för 5298, eller stödja plagiat för 1190?

image737image736

Jag stödjer tyvärr plagiatindustrin, inte med just dessa skor men med många andra.

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

18 December


Hoho Bloggen! Det var länge sen och det vart mycket updates idag!.. I natt kanske jag ska säga. Det har inte hänt så mycket här sen i mitten av förra veckan, men allt har en naturlig förklaring. Jag jobbade väldigt mycket förra veckan. I fredags gick jag och Patsy en snabbis på Nivå 22. På lördag morgon var det upp tidigt och åka till sumpan för att julshoppa tyg med Patsy, eller hon shoppade och jag var sällskap (: Vi gled runt lite på stan och åkte sedan till Fryshuset för det var någon tävling där som jag skulle hämta ut biljetter till efterfesten.

På efterfesten tänkte jag, Bella och Frida att Steed Lord skulle spela på. Men icke. Vi hookade i alla fall upp på McDonalds och planerade kvällen. Fick reda på att allas vårat favoritband spelade på WEsC lager i Ropsten. Det började inte förän 00:00 så vi gluttade in den andra efterfesten men begav oss sedan i nordlig riktining. Väl där så hängde vi på tunnelbanan, söp upp Bellas sprit och blev fulla som svin (jag har kvar en cider i väskan Bella ;)). Jag var i alla fall inte ett dugg på spänn som jag brukar vara. Jag brukar vara mammig på fyllan och hålla koll på allt. Men det var Bella eller Frida som tog intiativet att försöka hitta festen. Och det dröjde inte länge förän människor vällde in på perrongen och vi följde med strömmen. Vi kan tacka Frida för att ens få komma in på festen då hon hade snackat med Steed Lord och därmed fått namnet på denne som arrangerade kalaset. Väldigt hypade och trevliga människor var det där, även fast WE aldrig gett mig ett bra intryck. Steed Lord var inte så jävla grymma som jag hade hoppats. Bättre lycka nästa gång.

Sedan var det bara att åka hem kl 3, även fast festen planerades att hållas igång ända till kl 7. Jag åkte hem, och somnade som en stock. Väckarklockan ville sig inte ringa (typiskt!) och jag blev 1 timme sen till jobbet. Förarligt att det ska hända på en söndag, då jag förlorar dubbel lön. När jag kom hem på lördagen så somnade jag kl 19-20 och sov ända till kl 8 på måndag morgon. Jag började kl 12 idag, men satte kl 8 för att ta igen mig på alla bloggar jag följer.

Nu är klockan snart 3, och jag känner att mitt dygn är mer fucked up än vanligt. Jag ska upp tidigt och åka hem, jag är hos mami och papi nu. Åkte hit och käkade middag efter jobbet, och orkade inte åka hem igen. Imorron ska jag ta ett välförtjänt bad, ska försöka få en bra tvättid. Sedan ska jag hälsa på Patsy på jobbet, och så har jag massor att lägga ut på bloggen. Hoppas kunna göra det samtidigt som jag är på Patsys jobb. Sedan ska jag plugga till prov också. Stressigt även fast man är ledig för en gångs skull.

Nu ska jag somna och drömma om en Zebra Hummer med Rosa inredning. Men för att vara mer miljövänlig så kommer jag nog mer glida runt på en Low Ride i sommar.

Bilder från helgen kommer imorron! Dessutom hoppas jag att jag får bilderna från Chili snart!

Fians Julkalender '07 Del 17 - Bäst genom året


Jag och Bella kan väl hålla med om att väntan på att bli godkända av Bolagsverket inte var det bästa år 2007. Men att bli godkända och påbörja ett underbart arbete är garanterat ett av det bästa för oss detta år. I förebyggande syfte har hon nu gått från Blogger till Blogg.se. The one and only Bellish!!!

image732


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Anna Sui - Spring/Summer 2008


image721image722

Här är mina favoriter från Anna Sui's Ready to Wear kollektion för vår/sommar 2008. Många av er har säkert redan kikat på den, men bättre sent än aldrig right? Någon mer än jag som kikar lite för mycket på håret än kläderna? :P
Fler av mina favoriter nedan, se bilder på hela kollektionen här!


Fians Julkalender '07 Del 16 - Julklappstips


image713image714
image715
image716
image717
image718


Istället för att köpa Platt-TVn för 8000 till svärmor, eller lyxigaste Barbiedockan till ditt barn för 700. Så kanske du ska ägna julen till vad den egentligen stod för från början. Välmoende och omtanke. På Web Aid Shop så kan man ge bidrag till olika ändamål från 25 kronor. En get i Kongo, som gör en familj självförsärjande - 450kr. Förhindra bakteriespridning i vattenkällor i Uganda - 225kr. Skolmat för 10 barn en dag - 200kr. En julfest för barn i Rwanda - 25kr.

Du kan alltså sprida glädje för endast 25 kronor, både i utsatta länder och på hemmaplan. Genom att ge detta i present, istället för dyra saker, så skänker du mer än en tanke. Det finns även betydligt generösare bistånd, men dessa riktar sig främst till företag. Men vem vet, du kanske är generös?

Web Aid Shop hittar du här!


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Kitty Wig


Varför inte skaffa en peruk till sin katt nu också?

image712

Fians Julkalender '07 Del 15 - Julklappstips


image710


Ett julklappstips till Stockholmaren. Jag har kikat, fingrat och pillat på det här spelet i en månadstid. 500 kosingar tar vi för det, men med min generösa rabatt så blir den en vacker dag min. Spelet är gjorda av och för Stockholmare, och den sanne Stockholmare är vinnaren.

Läs om Affärsidén här.

Läs intervju med en av skaparna här.

Här är alla återförsäljarna:

Grandpaimage711
Akademibokhandeln
Barkarby bok & papper
Designtorget
Dragon's Lair
Globens bokhandel
Götes bokhandel
Happies
Kalikå
Kartcentrum
Klackenbergs böcker & papper
Lekit
NK
Posh Living
Saltsjöbadens bokhandel
Skärholmens bokhandel
Stockhome
Stockholmtown
Stadsmuseet
Åhlens


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 14 - Det vankas jul


image708

Sveriges Radio har två internetradiokanaler med julmusik!

En traditionell, och en med pop-jul. Klassisk Jul respektive Bjällerklang.

Du hittar dem här! (:

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 13 - Det vankas jul


Tänkte göra något Lucia-aktigt, men eftersom jag är en dag sen så är ni alla nog less på det redan. Därför får ni ett julkort av mig. Klicka här! Det måste ladda en stund ;)

Ja det är jag på bilden :P

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fixa Outfiten #5 - Dubbelt upp!


Den femte omgången av Fixa Outfiten tycker jag ska vara speciell. Ni får två skor att arbeta med, ni får två veckor på er att göra arbetet, och ni får lämna in två stycken bidrag om ni vill. Bra va? :D

Regler:
Du måste tyvärr ha en blogg.
Skicka in era bilder till: fixaoutfiten@mail.com - Ange vilken blogg du kommer från!
Jag vill ha bilden i 500x500 pixlar, om ni använder Paint och inte vet hur stort 500x500 är så kan ni spara den här bilden och sudda bort det gamla. Jag ser helst att ni inte använder Paint, men om du inte har andra alternativ så går det bra.
Det är du som bestämmer exakt vad du vill ha till skorna. Nytt, gammalt, eget, det finns inga krav på att kläderna och accessoarerna i fråga ska kunna köpas just nu. Och sist Inga ritade kläder och skorna i sig måste vara med i slutresultatet. Lycka till!

Pris utlovas!
Jag vill ha ditt bidrag senast tisdagen den 25 December kl 21.00
Det betyder att ni kan ha med era julklappar ni fått, i outfiten ;)

Skorna kommer från Office, och det är dessa två ni får välja mellan:


image706
image707

Vinnaren denna vecka..


Är Sandra! Med bloggen New. Grattis! Jag kommer fråga efter din adress snart, imorron ska jag köpa men massa kedjor och hängen och fixa era fina priser!

Här är vinnarbidraget. Du kan köpa allt på följande:
Leggings: Kommer från Linex
Skor: Urban Outfitters
Väska: Kommer från TopShop
Ring: Kommer från dlux.se
Armband: Kommer från dlux.se
Nagellack: Från OPI.com
Örhängen: Från dlux.se
Tröja: Kommer från TopShop

image705

Fians Julkalender '07 Del 12 - Det vankas jul


Vad kan vara bättre än en julfilm för att få upp stämningen? Inte Tjuren Ferdinand direkt. Men rolig ändå.Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Please help us!


Canadan och Norge som är civilicerade samhällen dödar små oskyldiga, försvarslösa sälungar.

Tack Anna Hibbs för tipset!


Lura mig? -Nej nej, vad folk än säger.


Jag sitter uppe och är självdestruktiv. Varför somnar man alltid när man kommer hem, så man inte kan somna på kvällen? Nu ska jag titta på Stardust och somna. Jag älskar Michelle Pfeiffer, min favoritskådis.
Kan inte släppa detta, vad är det för fel på mig? Du sa "gladlåt..." Ursäkta? Du fattade nog aldrig
Det har gått så lång tid nu att jag börjar tvivla på att jag någonsin kommer fixa detta. Jag trodde jag gjorde rätt, men nu vet jag inte om mitt val var så smart. Jag vill gärna ha facit på nästa år, om jag vet om jag ska gå i ide för evigt eller om jag ska fortsätta kämpa.

12 December


Det gick bra idag hos Chili. Kom dit vid 13:20 för både buss och tunnelbana ville driva med mig hehe. Men Malin och Maria från Grat Hair hade ändå inte kommit, så det var lungt. Det känns skumt att träffa Juliana som man bara pratat med i telefon, hon såg inte alls ut som jag trodde. Hon verkade sjukt cool, alla på Chili var så snälla, och jag läntar till
när jag och Bella kan vara så. Fixa och trixa och vara tuffa journalister haha. ^^

Jag trodde att jag skulle få träns insytt eller limmat. Men det visade sig vara clip ons. Vilket bara var välkommet, jag valde att hämta ut ett blont innan sommaren. Så jag har inget löshår nu. Men vi tog bilder när jag hade långt brunt hår. Så det får ni se när jag får bilderna. Jag hade två plagg från H&M som kommer vecka 5. Kul att se sneak peek liksom
:D. Ni får se dem senare, då kan jag säga priset också, så ni kan sikta på att spara de pengar om ni gillar plaggen.

Nedan ser ni slags dagens outfit. Skorna kommer från Nilson, och kostade 899. Det roliga (läs: tragiska) var ju att jag såg exakt likadana på Faith i London i November förra året, de var på Rea och kostade £20. Men snål som jag är på semestern så är det dyrt för mig, då man kan hitta snygga pumps på Rokit och diverse second hand för £10. Men när jag kom hem ångrade jag mig såklart, och var besatt att hitta såna. Det dröjde 1 månad så hade Nilson en kopia, det vart en dyr historia. Men om jag är kär så betalar jag vad som helst, det har ni ju vittnat förut. Inom ett par dagar så ska jag lägga upp en ny kategori Köp&Sälj, där jag lägger upp plagg jag är förälskad i och kan betala multum för. Sen har jag en del saker här hemma som jag inte vill slänga, som kanske ni vill köpa för en peng. Det tar oss in på plaff nummer 2, jeansen är Cheap Monday, och om ni har såna vita med svart söm hemma som är försmå eller som ni inte använder, så köper jag dem! Storlek 26-27, jag måste ha fler, för jag vet att dessa kommer vara slutkörda snart. Jag har redan fökastat 3 par, och nu när dem inte tillverkas längre så är jag desperat. Jag måste ha såna här livet ut!!

Tröjan kommer från Cubus i somras, jag brukar inte handla där, men denna kostade bara 99 spänn och förklarar min personliga stil perfekt. Electro - oh ja + Clash, i samma typsintt som The Clash hahaha. Super! Jackan kommer från H&M, köpte den förra vintern.

Jag var osminkad idag för det ska man vara när man ska bli fotad, haha ohett med strumporna också, men what the heck!

Tack!


Jag vill bara tacka de trogna läsare som varje vecka röstar på mig. Det måste vara samma personer som röstar, för jag ligger på ungefär samma nivå hela tiden. I alla fall. Tusen tack! (:

We Love Colors


image680

Då vet jag på riktigt vart jag ska storshoppa när jag får min December-lön. Hos We Love Colors. Sommar kläderna är redan kirrade i Januari liksom! De har tights och strumpbyxor i sepktrat 44 färger!!! Dags för mig att bunkra massa färgglada tights och strumpbyxor. Dessutom är frakten till Sverige endast 9 dollar, vet inte om det är oavsett vad man handlar, men jag hoppas. Sen ska jag ha Color Splash tights. Grymt snygga! Jag älskar när internetbutiker sätter in deras produkter i situationer, så man ser hur kläderna verkligen ser ut. Här under ser ni mina favoriter.

Helgen i bilder


Jag sov som sagt hos mami och papi i helgen. Och på lördagen efter bion (som för övrigt var kanon som förväntat!) gick jag ut spontant. Matilda, en kompis från Uppsala var på besök, och det får man ju inte missa. So of to Harry B James we went. Hemma hos mami då har jag ju inga kläder kvar, och jag haatar att gå ouppklädd till krogen. Sedan är klackisar ett måste. det är mitt signum. Det är en tvångstanke. Som tur hade jag några klackskor kvar där, de jag inte gillar. Ni ser på bilderna, mina trafikoffer skor. Jag säger bara Taxi-helvete. Som kläder fick jag slänga ihop nått, ett svart linne och en leopard kofta, men det vart ganska fint ändå tillslut. Mihii för övrigt mascara på spegeln, inget halsband ;PSen var det jobba dagen efter som gällde. Men jag var ovanligt pigg. Nedan följer bilder på 12 paket som jag slog in till en kund. Det tog mig 2 timmar (jag är noggrann), helt underbart, jag älskar paket. Kanske man ska starta någon firma som slår in finaste julklapparna för en summa? Skulle iofs bara funka 1 gång om året, men ändå. Bara för skojsskull. Sen kommer bilder på nya pysselgrejer vi köpt in. Vi har haft många scrapbooks innan. men det har varit skittåkiga/dåliga/kassa leksaks scrapbooks. Detta är proffs-pyssel :P Jag minns tyvärr inte märket, men det ska jag kolla upp imorron när jag jobbar igen. Synd att man redan fyllt 18, hur fint skulle det inte vara att göra kort med dessa siffror? De har bara 18, 30, 40, 50, 60 och 70. Sämst att dem inte har 20 liksom. :( Åhh sen skulle jag vilja ha någon att skicka skärlekskort till, superfina hjärtan och sånt.
11 December


Är lite nervös idag. Jag ska om 2 timmar kila till chili-redaktionen och få mitt hår fixat ^^. Sen ska jag sminkas och stylas för att bli fotad, undrar vad jag ska ha på mig? Jag ska nog ha min Electro Clash tröja, vita jeans och leopardpumps. Fan asså att jag inte har någon bra kamera, men det kanske kommer kassa bilder sen ;)

Har varit ganska frånvarande hela helgen, mycket + fest är inte en bra kombination, men nu är jag back on track. Denna helg ska jag bara julbaka, igen :D och sen den 15:e får jg se vad jag gör.. Jag är så less på den dagen för jag vet att den är dödsdömd. Det kommer sluta med att jag har så mycket alternativ att jag helt enkelt stannar hemma.

Fians Julkalender '07 Del 11 - Bäst genom året


Då har jag redovisat vad jag tyckte om musikåret 2007. Nu är jag intresserad av vad du har gillat. Rösta här nedan, jag har försökt hittat skivor i allas smak och sådär. Men om en skiva är med som du gillade så rösta "Annan..." och skriv svaret i kommentarsfältet. Spännande!

Album 2007
Vilket var det bästa albumet som släpptes under året?
Salem Al Fakir - This Is Who I Am
Timbuktu - Oberoendeframkallande
Mika - Life In Cartoon Motion
The Ark - Prayer For The Weekend
Sahara Hotnights - What If Leaving Is A Loving Thing
Tokio Hotel - Scream
M.I.A. - Kala
Britney Spears - Blackout
Kent - Tillbaka till samtiden
Hives - Black And White Album
Plain White T's - All That We Needed
Miss Li - Songs Of A Ragdoll
Mando Diao - Never Seen The Light Of Day
Backstreet Boys - Unbreakable
Alicia Keys - As I Am
Crazy Lixx - Loud Minority
Nine Inch Nails - Y34RZ3R0R3MIX3D
Kylie Minogue - X
Adam Tensta - It´s A Tensta Thing
Annan...


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 10 - Tips från Fian


image660

Vill vi ha en vit jul i framtiden? Vill vi ha en jul i Sverige överhuvutaget år 2107?

Jag är ibland naiv. Men jag ger inte upp hoppet för det. För den som inte sett Al Gores film An Inconvenient Truth gör det! Jag brukar inte tipsa om att ladda ner olagligt, men klimatfrågan är viktigare än copyright frågan. Ladda ner filmen här och se! Skicka en kommentar när du gjort det så jag får se om det är någon som bryr sig om moder jord och nästa generation.

Här följer 33 enkla tips som man ändrar i vardagen för att spara på miljön:

 1. Använd mindre varmvatten, nu förtiden kan du även tvätta i låga temperaturer
 2. Låt inte kranen stå på när du bortar tänderna
 3. Släck lamporna i det rum du inte är i
 4. Byt glödlampor mot energisnåla lampor
 5. Stäng av TV, Dator och Stereo under natten, och på dagtid när du inte använder dessa
 6. Apparater som står på när du inte använder dem drar nästan lika mycket ström som när du använder dem
 7. En TV som är på Stand By drar även den ofantligt mycket ström, så stäng av TV'n på knappen och inte på fjärren
 8. På sommaren kan man cykla och gå långa sträckor, istället för att åka bil, det tränar även upp din egen hälsa, två flugor i en smäll! På vintern finns kollektivtrafik.
 9. För er som har bil, kolla lufttrycket i däcken, fel lufttryck kan öka bränslekonsumtionen med så mycket som 3%, och det är varken bra för miljön eller din plånbok
 10. Återvinn! Glas, kartong, tidningspapper, pantburkar, plast metall, ja nästan allt vårt hushåll kan återvinnas. Till och med gammal mat kan slängas i kompost. Då är det inte mycket över som egentligen behövs slängas i soporna. Gamla kläder, små avfall och bindor är saker som är svårt att återvinna. Se dig omkring, återvinner du parfymflaskan? Eller äggkartongen? Eller all reklam som dimper ner i brevlådan? Många gör inte det, men de borde. Det är varken svårt eller jobbigt. Här kan du söka återvinninsstation som är närmast dig. Kom ihåg! Att återvinna en glasflaska sparar så mycket energi att en TV kan vara igång i 1,5 timme!
 11. Ta med dig kassar när du handlar istället för att ständigt köpa nya. Du kanske använder de gamla till sopor? Det finns billiga tunnare kassar till det ändamålet att köpa i affären.
 12. Köp produkter som inte är onödigt förpackat, ex mycket plast eller alldeles förstora kartonger
 13. Köp svanmärkta och ekologiska varor, om det är dyrt? Kolla resten av punkterna, där sparar du pengar
 14. Köp närproducerade produkter, varför ska vi äta spansk tomat (visst på vintern, men på sommaren?) och brasiliskt kött? Sluta vara giriga på pengar, för pengar kommer inte finnas när jorden tagit sin sista suck
 15. Låt tvätten torka i rumstemperatur istället för att använda torktumlare eller torkskåp
 16. Använd laddningsbara batterier, och ta ut batterierna ur apparaterna när de inte ska användas på ett tag.
 17. Återvinn de gamla batterierna
 18. Byt till miljövänligare el. Du kan även sänka temperaturen i ditt hem med 1-2 garder så sparar du massor med koldioxid utsläpp.
 19. Använd återvunnet papper, det finns ingen anledning att använda nyproducerat papper till datorutskrift och toa papper
 20. Använd icke blekt toapapper och kaffefilter med mera
 21. Istället för att köpa kolsyrat vatten som har fraktas över halva jordklotet, köp en kolsyrepump (ex Soda stream, det finns bra kopior). Det är minst lika gott, och du får bestämma exakt hur mycket bubblor du vill ha + det blir inte jobbigt att bära hem vattnet heller. Du tar det bara ur kranen.
 22. Om du bor i ett gammalt hus och om du kan, så byt ut fönsterna till några som inte släpper ut lika mycket inomhusvärme.
 23. Strykjärn och spisplattor är varma efter avstägning. Så stäng av dessa några minuter innan ni strykt/kokat färdigt
 24. Avfrosta frysen regelbundet, frosten kan öka elförbrukningen med så mycket som 30%
 25. Köp elektroniska rakapparater, tusentals rakhyvlar som inte kan användas längre kastas i soporna, och dessa återvinns aldrig
 26. Släng inte fimpar i naturen, en fimp tar upp till 12 år att brytas ner. Rök helst inte alls.
 27. Om du bor ensam eller kommer överrens i familjen; Spola varannan gång efter ett toabesök, eller när nummer två kommer. Att spola ner kiss varje gång är onödigt, titta nästa gång hur många liter som väller fram bara för att skölja bort dina ynka centiliter.
 28. Sätt Ej Reklam Tack på brevlådan
 29. Stöd organisationers stöd och informations spridande i tredje världen, de är inte lika noga med miljögifter.
 30. Ett klick för skogen!
 31. Sprid informationen, de små enkla grejerna gör skillnad!
 32. Ge inte upp!
 33. Och sist men inte minst - Plantera ett träd!
Hoppas detta inspirerar er till att engageras. Jag har lyckats få fler av mina vänner att tänka på enkla saker, och nu är det er tur att tipsa vänner! Tänk på 1-2 av dessa punkter och det kommer göra skillnad, säg till om ni vil ha fler tips så kan jag öka listan.

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Spice Girls - Merchandise


image657

Man kan ju tro att jag är Spice Girls galen här på bloggen. Först nämner jag deras framträdande på Victoria's Secret Fashion Show 2008. Sen tipar jag om deras Tesco reklam. Och nu om deras Merchandise på deras hemsida. Men ni kan vara lugna, jag är inte ett hysteriskt fan, det har bara råkat bli så att dem poppar upp på så många olika ställen nu med deras come back. Deras nya grejer är ganska snygga faktiskt, men om än inspirerade av alla dessa tråkiga tröjor så som "Drop Beats not Bombs". Jag ska i alla fall sätta klorna i den tröjan där uppe, till mina blivande barn. Lär ju inte finnas när jag är gravid liksom, och jag kommer gräma mig själv om mina barn inte har den tröjan :D

De hr två skulle jag inte heller säga nej tack till:


Fians Julkalender '07 Del 9 - Yay or nay?


Hot or not?
image654image655image656


Jag kikade igenom Asos i vanlig ordning, brukar fastna vid dessa och jag vet inte om jag tycker dem är gräsliga eller helt underbara. Jag får lite Gwen feeling, samtidigt som det ser ut som daily time hooker liksom. Vad tycker du? Yay or nay?

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Mama, why can't I be a stripper?


image639
image640

Vet att detta inte faller många i smaken. Men jag tycker många stripskor är otroligt komiska, och vissa skitsnygga. De finns ju att köpa i diverse butiker i Stockholm, men även på internet. Dessa bilder kommer från Sexy Shoes Iren. Jag ska ha som mål att ha köpt ett par stripskor innan 2009 i alla fall. Jag ska kanske göra en lista på mina nyårslöften sen :D

Fixa Outfiten - Mitt bidrag


Denna vecka vart min outfit väldigt vardaglig. Men det kanske har med att göra att jag verkligen vill se ut så här till vardags. Jag behöver verkligen nya byxor, och jag vet att mitt nästa inköp kommer vara ett par Notify Jeans. Det är inte min stil att ha röda accessoarer heller, men det var så snyggt till grått. Lite tråkigt outfit kanske men det är så jag vill gå klädd just nu. Väskan är för övrigt Hedi Klum's väska för Accezzorize. Min kompis köpte den spontant för 450 spänn i September, den är verkligen skitfin!

Skicka in erat bidrag till tävlingen innan Desperate Housewives imorron så kan du vinna ett halsband!

image638

Lite rörigare kollage än vanligt, men jag ville få med allt.

Byxor - Mrs H
Örhängen - Tarina Taranito
Halsband - Tarina Taranito
Tröja - Asos
Armband - Cocoo
Väska - Accezzorize
Skor - Urban Outfitters

8 December


Klockan är 9:30 och jag är bara lite trött! Fett bra, jag råkade stänga av väckarklockan, men som tur var så är jag hos familjen, och de för sånt liv från sig. Så det är inte svårt att vakna av sig själv då. Tur tur, har till och med hunnit duscha och så, så nu ska jag ta dagen med storm. Jag brukar ha svårt att vakna av mig själv, när jag drömmer drömmar man inte vill vakna från. Och så var det idag, det var nått om någon drömprins, sånt gillar vi inte! Glömde nu vad poängen med detta inlägg skulle vara, bra va? -inte.

Men jobba ska jag göra, och sen bio. Sen ska ni få se vad fina nya grejer vi fått på jobbet. Jag använder ju hela min lön till att köpa onödiga leksaker :D.

Om ni vill så får ni gärna rösta på mig, då bara 6 st gjort det denna månad. (:

Preen


Ge mig denna klänning från Preen tack! :P

image637

8 December


image636

Klockan är nu halv 4 och jag får skylla mig själv om jag är trött imorron. Jag kommer nog somna på bion, jag och mina systrar ska gå och se Kikis Expressbud. Jag ääääälskar alla filmer av Hayao Miyazaki så detta kan ju inte bli annat än bäst. Sitter just nu hemma hos mami och papi och har sovit här en natt innan. Kommer stanna till på Söndag. Massa mys. Det är det ultimata sättet att tillbringa en vit helg. Det känns inte som om man missar så mycket. Att stanna här så länge påminner en om allt man inte har. Färdiglagad mat direkt på bordet, en lillesyrra att lura och sist men inte minst Isis, min egna lilla katt. Min Surikat.

Förresten var det första gången jag tillbringade riktig quality time med våra nya kattungar idag. I looove them, så dem kommer jag sakna direkt när jag åker hem igen. Små tänger och klor genom skinnet är så mysigt.

Gucci - Spring/Summer 2008


image635

Som ni vet så är jag inte så high på trender. Gillar mer att ta något nytt, något gamalt och mixa det, men så säger i och för sig alla. Här har vi vår och sommarkollektionen från Gucci. Denna kollektion gav mig en ny syn på saker som jag inte gillat särskillt mycket tidigare: Gul långklänning, 60-tals inspirerad rosa fodral, shorts (det var otroligt snyggt till den lilla bikerjackan, en sån måste införskaffas! Det har jag velat länge nu, så svårt att hitta små bara), ormskinsmönster.


8 December


image630Klockan är redan 2! TVÅ!! Och ändå har jag inte snackat med Johanna på msn (vilket brukar göra så tiden rinner iväg). Nej det var typ 3 timmar sen Idol tog slut, och jag undrar vad jag gjort. Just nu lyssnar jag på Hole i alla fall, det ta mig tillbaka till sommaren 2004 när jag och Björn satt uppe på msn och snackade till 6 på morgonen. När det var ljust ute och mamma skulle upp till jobbet. Det var livet tänkte jag säga, men det är min vardag idag. Ska dock kirra ett heltisjobb, så snart kanske man har en egen lägenhet? Vill dock inte flytta till Värmdö igen, fördjäääävlig kollektivtrafik.

Jag ska upp om en 6-7 timmar, kom just på att jag måste duscha, så jag måste väl upp om 5-6 timmar ><. Jag hatar när man GLÖMMER att tvätta sig. Hemskt! Oftast brukar jag ha något att se fram emot. Men just nu känns det ganska tomt på den fronten. Visst jag ska få extensions på tisdag, visst den 15:e kommer säkert bli kickass vad jag nu gör, visst julafton kommer bli mysig, visst mellandagarna och nyår och all denna fest. Men jag längtar inte till något. Just nu kanske jag är trött, men jag kan ärligt talat inte vara det minsta glad för något. Fan va bittert det låter. Nu får jag rycka upp mig. Close-up båten är snart och det ska bli awesome. Jag fyller 20 snart och det ska ju firas. Sen är sommaren snart här. Förr längtade jag till sommaren, nu brukar jag få den där årliga sommarskräcken. Som jag trodde jag hade växt från. Den där ångesten om att nästa sommar ska bli perfekt. Jag ska sola och bada på dagarna, och umgås och ha fest på kvällarna. Men jag vet att det inte kommer bli så. Det slutar med att jag sitter vid datorn eller framför TVn på kvällarna för att jag inte tål myggen. Sen somnar jag vid 4 och vaknar vid 14 och då känns det lönlöst att börja sola. Osv. På två år har jag badat utomhus 3 gånger. Skandal. Det ska ändras på. Mitt mål är att sluta sitta vid datorn innan 00:00 senast i Maj, tror ni bloggen kommer hjälpa mig i detta målet? Tror inte jag. Ni snor mitt liv :P

Tjockisdebatt #2


image629Jag känner mig tvungen att skriva ett kapitel två ang mitt inlägg om tjockisar. Eftersom det har kommit en hel del arga inlägg till mig så kanske jag ska förklara lite noggrannare vad jag syftar på. (Ni som inte vågar erkänna vilka ni är, utan svarar anonymt, jag kan spåra er via IP bara så ni vet.)

Måste börja med att förklara min egna sjukdom, det har inte det minsta med anorexi att göra. Jag är fullt nöjd med min kropp, och har inga problem att gå upp 10 kg till. För den som inte vet så vägde jag 55 kg för 6 månader sen. Varför detta viktras? Den har inget med komplex att göra. När jag tog studenten så försvann ett viktigt mål mat i min vardag. Min sjukdom innebär att jag inte känner någon hungerkänsla, jag glömmer helt enkelt att äta. Därför är det viktigt med rutiner, och skolan var mycket bra för mig på den punkten. Tillsammans med min otroligt höga ämnesomsättning så är det en katastrofal kombination, då jag lätt kan droppa 5 kg på bara några dagar. När jag även flyttade hemifrån för strax 2 månader sen, så försvann även rutinen - Middag med familjen. Nu lever jag alltså ensam med en kompis, och strövar för det mesta runt hemma. Och glömmer helt enkelt att äta. Jag hade gärna vägt 55 igen, eller mer, det vet jag inte.

Jag ville förklara detta för er som trodde att jag var en tunnis som hatade tjockisar. Jag vet att jag var ganska egocentrisk i förra inlägget, men det var en parentes som tydligen betydde mycket för era argumentationer, för att såga mig. Till er som tror att jag svälter mig själv, för att sedan bokstavligen ÄTA upp era pengar. Ni har F E L. Nu ska jag sluta prata om min egen kropp, och börja försvara min teori.

Varför jag blandade in mig själv överhuvudtaget var för att många smala personer är det utan att de kan rå för. Många vill gärna väga mer, men ibland går inte detta, och det är inte ofta dessa personer klagar. Det var därför jag drog upp en massa argument på varför jag skulle kunna klaga. Vilket jag inte gör. Men många tjocka klagar på saker som de själva kan styra över. Det var inte jag och inte någon annan som satte dig i din sits (möjligtvis är det många föräldrars fel, men då har du fortfarande ett val.)

Jag vet att detta sticker i mångas ögon. Men anledningen varför man kanske klagar på övervikt som ett större problem än tillexempel alkoholism är för att denna sjukdom ökar kraftigare än någon annat missbruk. Men även för att överviktiga har ett annat, istället för att sluta äta lika mycket, så kan dem börja träna. En alkoholist kan inte fortsätta dricka och sen börja med något annat för att kompensera sitt missbruk. Get my point?

Sen vill jag bara pointera att det är inte tjockisar i allmänhet jag snackar om, utan de som har gått så långt att det blir ett problem för samhället. Det var många av er som pekade på att det finns massor med grejer som kostar mer för samhället än fetma. Det är klart att det finns det, men detta är inte en politisk blogg. Så om jag ska skriva om allt jag tycker i samhället, så skulle det här inte vara en rolig blogg. Varför jag skrev om tjockisbloggen var för att jag kände för det. Dessutom är fetma som sagt ett större växande samhällsproblem än tillexempel cancer.

Jag vill även pointera att jag inte är FÖR undervikt. Det är lika vidrigt att svälta sig, och det vill jag inte heller betala för. Men nu var det Tjockisbloggen och deras taskiga attityd mot de i storlek 36 jag ville lyfta fram i min blogg. Deras taskiga attityd i största allmänhet. Jag kommer som sagt inte prata om alla samhällsproblem, för jag insåg att om jag skriver mer politiska inlägg så kommer det ta över det jag egentligen är här för att skriva om. Kanske kan öppna en ny blogg där jag skriver om allt jag inte tycker är OK. Så kan ni skriva av er och kalla mig fitta hur mycket ni vill.

Det är svårt för mig att svara på era inlägg eftersom jag inte vet vem jag ska skriva till när ni inte skriver en enda bokstav. Men någon av er syftade på att jag skulle ha förhastade slutsatser om tjockisbloggen. Om du hade läst mitt inlägg ordentligt, så hade du sett att jag skrivit "Jag blev glad till en början". Jag skrev även att alla ska få vara nöjda med sin kropp, och jag är INTE den med fördomar. Jag har läste vartenda litet ord dem hade skrivit på Tjockisbloggen innan jag skrev mitt inlägg. Att argumentera utan grund är det värsta jag vet. Det finns visst hat mot smala i den bloggen.

Jag ska sist besvara varför jag har sådan attityd mot detta. Jag antar att jag är mer moderat i denna frågan än social. Samhället är uppbyggt så att vi alla ska hjälpa varandra. Folk som skiter i denna sociala skyldighet upprör mig till tusen. Jag vet att detta "hat" en vacker dag kommer komma till min nackdel, då jag har många vänner som stör sig på mitt tjat om koncentrationsförmåga och disciplin. Dessa två egenskaper är för mig (tillsammans med respekt) de egenskaper som gör så att samhället fortfarande överlever. Medmänsklighet och medlidande är också bra egenskaper. Men koncentrerade och disciplinerade människor är de som går upp på morgonen, jobbar 8 timmar och betalar skatt, till de som inte orkar alla gånger. Det krävs alltså mer disciplin i detta land.

Som avslut så vill jag säga, förlåt för er som tog åt er.

Jag ville inte att diskussionen skulle bli så stor, så från och med nu så svarar jag inte på några kommentarer. Om du ändå vill diskutera med mig så kan du skicka ett mail. Jag svarar på alla dessa.

Balenciaga


För mig är dessa skor från Balenciaga klockrena.

image628Dagens Idol


Jag har inte kollat på Idol sen auditions. Men ikväll håller jag på Marie!

image627

Caliroots - Nya favoriter


Samtliga produkter finns på Caliroots. Jag tror jag älskar lila. Skulle aldrig falla mig in för 2 år sen. Det är skönt att man utvecklar sin smak.

Fians Julkalender '07 Del 8 - Vem väljer du?


Det blir ingen dagsuppdatering, utan jag kör på måfå.

Vem passar bäst i peruken, Britney Spears eller M.I.A.?

image620image621

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Amy Winehouse


Tur att hon inte har några barn. Frågan är varför alla tjatar på Britney som ett train wrek, psycho och white trash. När Amy Wineouse egentligen är 100 gånger värre. Kan det bero på att hon är britt? Kan det bero på att hon är jude? Kan det bero på att hon inte är blond? Kan det bero på att alla innerst inne egentlien bryr sig om Britney Spears?

image619

Fians Julkalender '07 Del 7 - Det vankas jul


Juletid är julefird. Många av er har säkert inte börjat köpa klappar än. Vissa har inte tänkt på pyntning, eller julbak. Vissa av er kanske inte bryr er om julen, men denna lucka kommer alla ha nytta av. Jag gjorde en playlist med gårdagens låtar. Så nu kan ni sätta på den och städa, baka, pynta eller vad ni nu ska göra.

Glöm inte mina Jultips.

Själv är jag klar med både klappar, pyntet, baket och granen.Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 6 - Bäst genom året


image606


Nu kommer vi fram till den kategorin som fick mig att tänka på en Julkalender överhuvudaget. Nämligen Fians Hitlista - Singlar släppta under 2007. Det visade sig vara svårare än jag trodde. Det finns ingen hemsida som samlar Discografi för alla genrer per år. Eller hur man ska förklara. Kanske något för mig att uppfinna? Man måste ju kunna gå tillbaka och veta när vissa singlar släpptes. Eller hur?

Jag använde mig i vilket fall av www.hitlistan.se och www.cdon.se. Jag visste inte om jag skulle ha en top 3, 5 eller 10. Jag ville helst inte rangordna låtar heller. Och när jag bläddrade igenom alla singlar, så kom jag fram till att det släpptes en riktigt bra singel exakt varje månad. Så det fick bli en singel för varje månad detta år. December faller bort, för det kan jag inte avgöra än. Listan är säkert inte komplett, men jag gjorde så gott jag kunde. Och jag tycker den speglar mitt musikintresse 2007 bra. Lite mycket Justin Timberlake kanske, men det här året, (och förra för den delen) var ju hans år. Klicka på bilden ovan för att komma till Sveriges största hit nästa år. Sophia Somajo.

Det nedan är alltså ingen lista vad som är bäst uppifrån och ner. Utan en handplockad låt för varje månad. Fast det vet jag ju att ni förstod. (: Vill bara vara säker på att ni inte tror att jag sätter My Cool längst ner, för den är nästan bäst av alla.


Januari
Kleerup - With Every Heartbeat


Februari
Amy Winehouse - Rehab


Mars
Gwen Stefani feat Akon - Sweet Escape


April
Timbaland & Justin Timberlake & Nelly Furtado - Give It To Me


Maj
Rihanna & Jay-z - Umbrella


Juni
Chemical Brothers - Do It AgainJuli
Justin Timberlake - Love Stoned


Augusti
Fergie - Big Girls Don't Cry


September
Alicia Keys - No One


Oktober
Britney Spears - Gimme More


November
Adam Tensta - My Cool
Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Fians Julkalender '07 Del 5 - Inför 2008


Här är en lista på de konserter jag kommer gå på, eller vill gå på. Biljetter till de flesta evenemangen finns på Ticnet. Jag begränsade mig till Stockholms området, då jag inte planerat att åka någonstans just nu.

Dock är det för min del 3 ganska stora evenemang som sker den 15 December, såklart vill jag gå på alla. Det är Marilyn Manson såklart, Sen är det Klever och så är det Backyard Babies i Eskilstuna.

Tor, 13 December 2007, 22:00, Timbuktu & Damn!, Berns Salonger
Lör, 15 December 2007, 19:30, Marilyn Manson, Hovet
Lör, 15 December 2007, 21:00, Roky Erickson, Nalen-Stora Salen
Fre, 18 Januari 2008, 18:00, Rest In Sleaze, Nalen-Stora Salen
Fre, 25 Januari 2008, 17:30, Mustasch, Tyrol - Gröna Lund
Lör, 26 Januari 2008, 21:00, Europe, Nalen-Stora Salen
Mån, 25 Februari 2008, 19:30, Queens Of The Stone Age, Globens Annex
Lör, 08 Mars 2008, 19:30, Alicia Keys, Hovet
Fre, 11 April 2008, 19:30, Kelly Clarkson, Globens Annex
Ons, 11 Juni 2008, 19:30, Kylie Minogue, Globen
Ons, 16 Juli 2008, 18:30, Iron Maiden, Stockholms Stadion

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Veckans


image604


Veckans låt: Fergie - Clumsy
Veckans kläder: Jeans m. tillbehör
Veckans käk: McDonald's
Veckans dricka: Cider
Veckans kram: Nicke Borgs kanske?
Veckans puss: Erik tihi ^^ <-- Den gamla fick stå kvar för den gjorde mig glad :P
Veckans smink: Det vanliga
Veckans ord: 'Men kom igeeen!'
Veckans grej: Gå på julbord med jobbet
Veckans tema: Sjukling
Veckans frilla: Tonat, slitet, kråkbo
Veckans humör: Optimist
Veckans vill ha: Snygga klänningar
Veckans band: Arctic Monkeys
Veckans händelse: Rocks i Lördags, klockis var ordet
Veckans man: En man jag ogillar - Britten
Veckans sötaste: Kattungarna ^^
Veckans planer: Partyparty!
Veckans dummaste: Att bli sjuk
Veckans längtan: Sommaren, kan man ärligt talat längta till något annat?
Veckans saknad: Eskilstuna :D
Veckans roligaste: Roooooocks!

Fians Julkalender '07 Del 4 - Julklappstips


image605

Är du just nu under desperation för att hitta presenter till den där bästisen som har allt? Eller din svärfar som du inte vill ge nått olämpligt till? Eller kanske en syssling som du inte känner så bra?

Då ska du gå in på sidor som Perpetual Kid (Det är som Mique fast 1000 gånger bättre). Där finns prylar som mänskligheten inte visste att de inte klarade sig utan. Deras affärsidé är att bringa tillbaka barnet i dig, hemma, på jobbet, på fest och liknande.

Vad sägs om att ge bort freds tattueringar? En stationär telefon till mobilen eller en bananmobil? Får det lov vara en Shit List eller en Kill Time Book? För den skrivstressade, och den tidsstressade.

Själv skulle jag helst ha deras goda parfymer. Jag har redan Play-Doh och den luktar ljuvligt.

Älskade du Pez, Cherrios, Monopol, Lego eller Barbie när du var liten? Kanske dessa halsband skulle passa dig. Eller din vän.

Varför inte pryda jul eller nyårsfesten. Perpetual kid har många Drink Wear till allas glas så man lätt hittar sin egna för påfyllning. Den som inte dricker vin eller champange kanske vill hålla reda på sin ölflaska. Eller vad sägs om shotglas av is eller polkagris?

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

5 December


Jag sov till 14 idag. Inte helt ovanligt om man heter Fian och inte har ett liv. Som ni förstår, så fick jag inga extensions idag, Sveriges vinter sjukdommar drabbar även frisörer, och det fick skjutas upp. Inte mer med det, än att jag inte får ha långt fint hår på jobbets julbord. Jag är just nu i skrivande stund påväg till Grand Hotel och se på julshow med Lasse Berghagen!

Fians Julkalender del 4, 5 och 6 kommer imorron kväll. Ha en bra kväll!

Fixa Outfiten #4


Då blir det snabba puckar, ny vecka, nya skor. Gimme Gimme bidrag!

Regler:
Du måste tyvärr ha en blogg.
Skicka in era bilder till: fixaoutfiten@mail.com - Ange vilken blogg du kommer från!
Jag vill ha bilden i 500x500 pixlar, om ni använder Paint och inte vet hur stort 500x500 är så kan ni spara den här bilden och sudda bort det gamla. Jag ser helst att ni inte använder Paint, men om du inte har andra alternativ så går det bra.
Det är du som bestämmer exakt vad du vill ha till skorna. Nytt, gammalt, eget, det finns inga krav på att kläderna och accessoarerna i fråga ska kunna köpas just nu. Och sist Inga ritade kläder och skorna i sig måste vara med i slutresultatet. Lycka till!

Pris utlovas!
Jag vill ha ditt bidrag senast tisdagen den 11 December kl 21.00

Ankelbootsen är från Paul & Sister och finns på Urban Outfitters, klicka på bilden för att komma dit ;)

image602

Vinnaren, vecka 3


Denna veckas inlämning måste nog vara den snyggaste outfiten någon någonsin har lämnat in!

Vinnaren är Bella, med bloggen Bellish. Om du vill veta vart man kan få tag i grejerna, klicka här!

Grattis!!


image601

Texas Terri Bombs - BlondinBella, du välkommen!


Vill bara bjuda in BlondinBella till Texas Terri Bombs spelning på Kafé 44 på Torsdag, välkommen!

Jag säger bara, Team Hibbs! En hälsning från Söders sköna höjder!

Tjockisdebatt


image600

Då tänkte jag slänga mig in i en slags pågående tjockisdebatt, och jag varnar er detta inlägg kommer inte gillas av många men jag bryr mig inte ett dyft. Idag hamnade jag på Tjockisbloggen, jag blev glad till en början men sen började jag se rött. Jag har fortfarande inte efter otaliga timmar kunnat sansa mig för att skriva ett proffsigt inlägg om detta. Kanske ska börja med att säga, att jag strävar efter allas rätt till trygghet och respekt.

Jag tycker alla ska få vara nöjda med sin kropp, helt klart, men om man själv har satt sig i den sitsen då man blivit överviktig, så är det faktiskt inte okej längre. Jag själv är underviktig och har tampats med en sjukdom sen födseln. Detta inlägg är även riktad till de tjejer som svälter sig. Om man äter/svälter sig till döds, så är det inte okej. 34% av min fattiga lön går till personer som inte kunnat hejda sig av det goda av livet. Folk som får gratis insulin, gratis magsäcksoperationer, osv. Kära tjockisbloggare, din kropp, och även min kropp har en socialskyldighet. Vi ska orka leva länge och ta hand om våra äldre generationer. Ni vill att media ska sluta fokusera på er som något dåligt, om jag kunde så skulle jag betala er en resa till USA och så får ni se Sverige om 10 år. Är det så ni vill att vi ska se ut? Om vi inte tar upp debatten så är vi snart där. Sverige är Europas mest McDonald's-tätaste land (2004).

Åter igen, ni får gärna vara stolta över era kroppar, men bli inte för bekväma. För då kryper kilona på. Om ni har tillräckligt med självförtroende att slänga iväg kommentarer på krogen, så är ni nog kapabla att ignorera kvällsposten. Men 10 åriga Kalle som älskar godis över allt annat och äter 2 st 200 grams chokladkakor varje dag för att hans Mamma inte kan visa uppskattning på nått annat sätt, kanske blir påverkade av media och därför avstår en vacker dag.

Jag skulle finna er blogg mycket mer inspirerande om ni slutade klaga på de som har en annan ämnesomsättning. Bara för att jag är en storlek 36 så betyder inte det att du kan hacka på mig. Ni vet mycket väl hur det känns att bli kränkt, varför sänka sig till andras nivå genom att klaga på dem med lyckligt lottade gener?

Jag blir så grymt förbannad när "tjockisar" ska tycka synd om sig själva. Jag tycker inte det är ett dugg synd om er för att ni har råkat hamna i ett fack som socialt inte är OK. Ni (dock inte alla) har haft ett eget val, jag själv är 164 cm och väger just nu 45 kg. Jag tycker inte ett dugg synd om mig för att jag inte vet om jag vill gå upp i vikt eller stanna här. jag tycker inte ett dugg synd om mig om jag valt att gå upp i vikt men det går verkligen inte. Jag tycker inte ett dugg synd om mig om jag dör i förtid bara för att jag just nu bara har råd att leva på ett paket nudlar varje dag. Jag tycker inte synd om mig själv för att jag inte orkar göra lika mycket som alla andra, jag tycker inte synd om mig själv för att jag fryser på vintern. Eller för att jag inte kunde bada mer än 15 min i 20 gradigt vatten på sommaren för att inte frysa ihjäl. Jag tycker inte synd om mig själv för att jag inte tycker all mat är god, och för att jag inte kan gå på restaurant med jobbet utan att bli obekväm med vad som serveras. Jag tycker inte synd om mig själv för att varje middag i min barndom slutade med ett häftigt bråk, jag tycker inte synd om mig själv för att jag fått spendera timmar på sjukhus för att få en diagnos som inte finns. Jag tycker inte synd om mig för att folk ger mig komplimanger som påminner mig om att jag egentligen är för smal. Jag tycker inte synd om mig för att jag inte kan använda tubtoppar för mina bröst inte finns. och så vidare.

Varför klaga på de som råkar vara smala bara för att ni tror att vi ser ner på er? Bara för att en korkad brud gör det i krogkön så betyder det inte att alla á storlek 36 gör det. Skärp er för fan, man klagar på rökare för att de drar på sig sjukhuskostnader för samhället, man klagar på alkoholister och drogmissbrukare. Varför ska man då inte få klaga på de som har ett mat missbruk? Om inget görs, så kommer snart skatten höjas för att täcka sjukhuskostnader, och det vill inte jag.

För att avrunda detta ovanligt långa och flummiga inlägg, så ska jag säga; Du ska behandla folk som du själv vill bli behandlad.

Och till tjockisbloggarna; Fortsätt var stolta, men ge fan i att klaga på dem som har en annan storlek. Ska jag hetsäta för att vara tillräckligt bra för dig kanske? Det är rena rama tjockispropagandan.


Förra veckan i bilder..


Mycket umgänge med Patsy blev det förra veckan, but I like it!
Vi bakade i Torsdags, massa god knäck, och så klart lussebullar! Nästa gång blir det peppakakshus. Yay!
Vi kollade också på Ratatouille, en ganska bra film. Knäcken var nog bättre :D

 

På lördagen var vi ju då som sagt på rocks, och det har jag redan berättat allt om typ så här får ni bilder. Ni ser den jobbiga britten, Nickes charmliga lugg, Amelie som är sötast, Jocke, Evelina och Malin.. Och så fotade Patsy min gran också så ni kan se ^^

Fians Julkalender '07 Del 3 - Det vankas jul


Dress up for Christmas


image582

Klänningar - Lady Luck Rules OK
Guld hjärtan - Lady Luck Rules OK
Smycken - Asos
Skor - Office


Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Dagens bästa!
Nu ska jag springa iväg till Skatteverket, ha en bra dag!

3 December


image578Längesen man uppdaterade er om mitt mer lite privata liv. Mycket har hänt. För mycket. Jag tycker inte om det. Hur ska man orka resten av livet när man inte orkar det lilla jag gör nu? Jag ska typ jobba fram till fredag och jag fruktar, hur lat är inte jag? Jag blir rädd!

I fredags var jag ledig, var mest sjuk och eländig. Men jag fick ett samtal från Chili.se, jag hade vunnit tävligen Nytt år Nytt hår. Och det betyder att jag just nu är brunett, jag som höll på att bli blondin, attans. I och med detta ska jag få gratis extensions från Great Hair. Man får bara buga och bocka och hoppas resultatet blir awesome. Då får ni garanterat se en ny presentationsbild.

Lördagen var awesome. Jag jobbade tre timmar, sen åkte jag hem till mami och papi och käkade tacos. Jag har hittat hemmareceptet till McDonald's Chicken Provance, eller nått, det smakade identiskt image579och I löv it. Sen hookade Patsy upp hos mig, och vi satt och drack Wild Thing Sparkling Strawberry med Sprite. Satt och tjattrade till kl 23. Gud vad hon är bra. Vi begav oss till Rocks och Sebastian Bach release party, om jag inte minns fel? Amelie hade fixat oss på listan, så inträde behövde vi inte betala. Vi gick upp på övervåningen såfort dem öppnade. Det dröjde inte långt förän en britt slog sig ner vid vårat bord, till en början var han trevlig, pratade om intelligenta saker, bjöd på drink osv. Men ju längre kvällen gick så började han bli mer och mer på, han trodde att jag spelade ett spel med honom. Jag var inte ett dugg intresserad? Han var till och med avundsjuk för att jag tog en fotografs email, så att jag skulle kunna få en bild. Vad är grejen? Nej, men han förstörde inte min kväll i alla fall.

Nicke Borg från Backyard Babies var DJ, jag har festat med snubben två gånger, och han kände igen mig. Det var skitkul. Han kände egentligen mer än igen mig, han blev till och med glad att se mig, fattar du hur många sura blickar jag fick eller? Han ville att jag skulle med Close Up-Båten, och det bestämde jag och Johanna direkt efter vi kom hem från Rock n Roll Båten. Patsy önskade Night Train och kvällen var fullgjord. Jag träffade Malin, och headbangade tills båda mina bästa bamboo örhängen gick sönder. Typiskt. Bilder kommer när Patsy orkar ladda upp :P

Detta kommer bli en glammig vecka som fan. Och veckans dag kommer bli Ondsag, då ska jag få mina extensions. Sedan ska jag på julshowen på Grand Hotel med jobbet. Jag kan inte vänta!

Hoppas ni får en kul och fartfylld vecka! och glöm inte att rösta på min blogg denna vecka!

Spice Girls - Tesco Holiday Commercial


Dom gör det igen

Asos


Denna åker ner i min Shopping Bag nästa gång jag beställer nått från Asos!

image577

Grattis Britney!


Idag (eller egentligen igår) blev Britney Spears 26 år. Jag hoppas hon mår bra och att 2008 blir ett lika bra år för henne som för mig. Tycker personligen hon var mycket fin på sin födelsedag, förutom håret. Men det är nog svårt att få extensions att se fina ut på 1 dm kort hår. I och för sig borde hennes hår stylist blivit kickad för länge sen. Aja, let focus on the good stuff.

image575
image576

Fians Julkalender '07 Del 2 - Bäst genom året


Mina tre Myspace-favoriter som upptäcktes under 2007. Alla har komiskt nog haft sina första spelningar i Sverige just detta år också. Och alla har framtiden framför sina fötter. Enjoy!


image5721. Klever
Klever gick rätt in i hjärtat, han är inte en DJ som gör trissta släng-ihop-playlists på radiokanalen NRJ på en fredagkväll. Klever är Gud, med en blandning mellan gammalt, nytt, pop, hip-hop, rock, indie mm. Så kokar han ihop en blandning av perfektion. Klever spelade på Nöjesguidens Sommarfest i Malmö den 2 Juni 2007. Han spelar på The Rumble i
Malmö igen 2 Februari samt 2 November 2008. Be there or be square!
image5732. Steed Lord
De kallas "4 Kinds Of Crazy Hotness" och det är väl det minsta man kan säga. Steed Lord har inte funnits länge, men de har hunnit med mycket. Tydligen har alla länder utom Sverige fattat att det här bandet kickar a$$ bokstavligt talat. Både SR och SVT har fattat grejen med Steed Lord, men inte Svenska folket. Pinsmamt. Ändå såldes deras designsammarbete med H&M som smör i skolsken här. De spelade på Berns i Stockholm den 13 April 2007. Och kommer spela igen den 15 December på en WeSC fest här i Stockholm.image5743. Kesh
Kesh är stilikon och en stor inspirations källa för många där ute. Hon syr de flesta party outfits hon har alldeles själv, dessutom är det hon som designar Kesh-tröjorna som blivit sedd på bland annat Kanye West, Lupe Fiasco, Idol-Cornelia, A-Trak mm. Kesh är även DJ på halvtid med sin såkallde Coconut Twin. Den 5 Juli 2007 spelade de på Collabo Club i Malmö.


Jag tänkte ta med Lil Mama också, men sedan hittade jag denna video och all min respekt försvann.

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Om du diggar min blogg..


KLICKA!

Dagens - Jag hatar amerikaner


ÄRLIGT VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DET LANDET?

Hur Emo är du?


image571

Jag vet att jag är mer 'Emo' än de som kallar sig Emo. Vet ni varför? För jag fördjupade mig i genren redan 2003, och efter det har allt förändrats. Från att ha varit hardcore/punk-inspirerad musik till att ha blivit nått depp-fjolligt äckel sound. På 80-talet då en musikstil som kallade sig Emo började krypa fram på underground-spelningar i DC (US) så var det INGEN som skärde sig i armarna, och INGEN som hade som image att vara deppig, och INGEN som gick hem och grät. Ryck upp er människor and stop fucking pretend.

Varför jag inte har 100% på testet är för att jag inte lyssnar på Jimmy Eat World längre, jag har gått vidare till nått större. Säger jag inte att allt hände på 80-talet?

Om du vill veta vad Emo från början handlade om så klicka här!

Fians Julkalender '07 Del 1 - Vem väljer du?


Tja, har länge förberett en julkalender för er som kommer fortgå ända till julafton med ett nytt inlägg varje dag. Det kommer vara olika rubriker som kommer komma åter genom hela kalendern. Idag är det 'Vem väljer du?', andra kan vara 'Bäst genom året', 'Hiss eller Diss', 'Tips från Fian' osv.. Hoppas ni kommer gilla det!

Eftersom jag gillar de som uppskattar min blogg så kommer Julkalendern även ge er mer än bara god läsning. Den 24 December kommer jag lotta ut 5 smycken designade av mig, för den som kommenterar i valfritt inlägg genom hela kalendern. Jag gillar inte att kalla det tävling, utan bara en bonus!

Vad väljer du?
Bronx hos Ellos, eller KG hos Asos?
image569image570

Tone Loc ft. Peaches - Wild Thing
Visar sig inte videon?

Oh MY fucking gooooood vad denna kvinna alltid ska imponera på mig! Originalet till denna låten började jag pressa för ungefär 2 veckor sen och har varit stucked. Den är förvisso 20 år gammal, men jag gillar ju the 80's ;). Och precis just nu lyfter hon upp den med självaste Tone Loc! Dessutom är hon hetare än vanligt i videon... Jag kan inte fatta att jag och Bella faktiskt har intervjuat henne. Gosh vad jag längtar till att släppa våran tidning so I can show you peeps!!

Och varför är man inte i LA på nyår?

image568
RSS 2.0