Fian på Close-Up Båten



Detta är förra gången jag tänkt åka med Close-Up (början av 2008) men Silja var riktiga fittor i telefon då. Jag hade bokat men bokningen försvann och sen fick vi ingen sån billig hytt fast dem hade gjort fel. Så jag fick sitta i flera timmar i telefon kö för att försöka avboka eller lösa det hela.. Jaja.

Japp, idag ska jag kryssa. Det är nästan tre år sen sist, och den båtresan var legendarisk. En av mina livs bästa moments faktiskt, Rock n Roll båten 20 september 2007, minns till och med datumet hehe.

Denna gång blir det Close-Up Båten, en förhoppningsvis lika rolig resa. Jag åker med Matilda och Agnes som jag åkte med för tre år sen. Då hoppade Agnes av i finland och följde med bandet UK Subs på deras finlandsturné hahahaha, så jävla bra. Det är bara en grej som hände på den sjuka båten. En bättre grej nu är att jag har olika umgängen att gå mellan, det är över 30 vänner och bekanta som ska åka denna båt, fast inte tillsammans som sagt utan i olika klickar. Kommer säkert filma en del så... Nu har jag SUPER bråttom. Jag är sen som vanligt och min väska spricker av kläder som vanligt.

OBS! Är bara borta ett dygn och har med mig 4 ombyten och 3 par skor, heh, heh.

Pretty things





24 Februari


Usch, jag mår inte alls bra idag. Har massa småsaker att ta igen sedan år tillbaka känns det som. Men framför allt så har jag ju inga cash på ingång. Idag är det första gången i hela mitt liv som jag känner mig riktigt fattig. Hur klarar sig folk? Jag har ju inga driekta fasta utgifter förutom telefonräkning. Hur gör folk som blivit av med jobbet som har barn och lån? Helt sjukt!!! Jag bor ju fortfarande hemma och skulle verkligen vilja kunna betala för mig, men nu är det omöjligt. Man blir illamående när man tänker på att det inte kommer komma pengar förän om flera veckor, även om jag får jobb NU. Den känslan jag har är i alla fall inte bra. Vet inte hur jag ska lösa det här om jag ska vara ärlig, jag har lite småinkomster, i form av utlånade pengar och lite kvitton att lösa in. Men när jag försöker lösa det så går det i snigelfart, det kommer andra saker emellan hela tiden. Har försökt få tag i ett mail sedan 7 i morse tillexempel, helt sjukt.

RAD BY RAD HOURANI




Rad Hourani har ju gjort några helt sanslösa brallor, nu har han en Rad by Rad Hourani som alla andra designers. Lite simplare kläder till lite billigare prislapp. Detta är långt ifrån simpelt, detta är designat av ett geni. Tanken med denna sidoverksamhet från själva huvudmärket är att plaggen ska vara multifunktionella och unisex. Hans design är insane. Han får svart, vitt och grått att se intresant ut. Han gör plagg som kan användas till alltifrån scarf till kjol/klänning/linne. Han har plagg som är både unisex och one size. Intellektuell mode design i mina ögon.







Fotgodis



Mina nya träningsskor. 300 spänn på SNS, som hittat, dem kostade 1200 innan. Reebok Pump Aerobics, vad tycker ni? Jag lär ju invända dem ute i sommar hehe. Tänka sig att jag har storlek 35 nu, mina fötter bara krymper.

Dream shoes of my life?



Jag seriöst måste ha de här skorna av Jonathan Kelsey, det bara skriker Fian om dem (såklart är han britt också, varför visar det sig alltid att jag älskar allt från brittanien?). De är helt perfekta är dem i alla fall, jag kan inte sätta fingret på det. Glittret, färgerna, mönstret, mesh. Vart kan man köpa dem? Vad kostar dem?

Andra snygga skor ur vårkollektionen

Boho Hippie Tunic Dress




Jag hade massor med batik kläder när jag var liten, and I hated it. Jag hatade dock mycket snygga grejer som jag gillar nu, tillexempel leggings och reebok high tops. I alla fall så blev jag genast kär i de här klänningarna. Tänk er sommar, bruna ben, sandaler och fika i solen. Längtar man inte? 



21 Februari



Bilder från Creative Collective i veckan, kommer ett helt inlägg om detta senare när det kommer upp mer bilder på deras hemsida. Mixtaped Disco Stick, Mixtaped Sneaker halsband och Mixtaped Sports car.

Blev lite frustrerad där, kunde inte komma in på Blogg.se som vanligt. Har sån himla lust att byta bloggportal, men har inte sån lust att göra en helt ny design igen. Vi får se vad som händer. De måste ju åtgärda de ständiga problemen snart. Är det någon som har några idéer?

Annars har jag haft en slapp dag, helt slapp och underbar helg. Hur har man kunnat orka springa på krogen förr? Jag har lust att vara hemma varje helg nu alltså. Helt sjukt. Men på torsdag blir det kryssning och nästa helg fyller jag hela 22 år så då blir det inte till att lata inte.

Det är ju tydligt vad mina vänner vill...


Cheap Monday hos Nasty Gal



Men nej, vilket nederlag. Jag har just, precis idag suttit och suckat för att Cheap Mondays vårkollektion totalsuger. Jag brukar alltid hitta något jag gillar men nu var det bara superfult rätt igenom. För fem minuter sen fick jag nyhetsbrev av Nasty Gal att de har börjat sälja just denna kollektion. Nasty Gal som jag har sett upp till, som jag todde hade smak. Såhär säger dem. Vad tycker du om deras kollektion?

"Cheap Monday's SS10 collection has us buzzing with excitement. Lustworthy denim makes its debut in the perfect 90's inspired wash, decked out in floral patches and tapered to perfection."

Oh no, skulle inte tro det, jag vet att nittiotalet och groungen är på ingång ingen, men man kan ju göra snyggare saker inspirerat av den eran.

Alex Bittar - Miss Havisham




Alex Bittars kollektion Miss Havisham är tydligt inspirerad av det goda glada 80-talet. Jag skulle kunna kliva över lik för det där feta avlånga pyramid clipsen. De finns i silver också, men 245 dollar någon?



A summer with Kirkwood please!


Åh gud, han gör en aldrig besviken. Jag älskar när designers håller sig till ett signum säsong efter säsong, år efter år. Nicholas Kirkwood med sina platåer och klackar, likaså Giambattista Valli. Emilio Pucci med sina mönster och Alexander McQueen med döskallar. I love 'em, I love 'em all.



Wouldn't say no!



Maria Francesca Pepe


19 Februari



Jag har blivit rysligt blek, kan inte våren börja nu? Kul bild från i onsdags i alla fall, nyklippt lugg, exprimentella läppar och Mixtaped Shops Deco Drop Earrings.

Hej på er alla sötnosar. Man kanske tror att luften gick ur mig nu när jag inte bloggat. Men så är det inte, jag har bara inte vart fit for fight. Dels har jag vart uppe och busat om nätterna, kommer skriva om Creative Collective och visa en och annan video från veckan. Men framförallt har jag fått vår underbara lingonvecka, det händer kanske en gång om året att jag får sån mensvärk att jag blir sängliggande. Den veckan har kommit till mig nu, jag kan typ inte röra mig eller tänka radikalt, jag typ svamlar i mitt huvud och upprepar saker. Jag är helt knäpp av smärtan, det känns som någon stuckit en högaffel genom kroppen.

Sedan är det ju glasklart för er läsare nu att jag blir asdepp på min lingonvecka. Dock är det inget som visat sig så mycket denna gång, förutom att jag blir just apatisk, orkeslös och typ careless (orkar inte ens hitta ett liknande ord på svenska).

Igår är det sex månader sedan jag fick reda på att en av mina, mest betydelsefulla personer och allra närmaste vänner inte fanns vid livet längre. Vet inte vad jag ska säga mer än att dessa sex månader har vart de värsta i hela mitt liv. Man vet inte vad man hade förän det är borta, tänk på det mina vänner. Bråka inte om småsaker och lämna inte någon som ovänner, man vet aldrig när det kan ta slut, och man vill verkligen inte som kvarlevande behöva leva med ovissheten över en vänskap, tro mig.

Men jo okej.


Man ser inte så mycket, dessutom ser jag läskig ut i ansiktet :D haha, men låt gå. Detta hade jag på mig på visningen ikväll.

Armband och örhängen som såklart inte syns: Mixtaped Shop

Skärp: Rockit, Brick Lane London (vintage)

Mesh jacka: Cubus

Tröja: Monki

Panel leggings: JC

Skor: Asos

Stockholm Fashion Week ikväll!


Smakprov för er som inte har tillgång att komma:
Foto: Anton Björkman för Creative Collective




Kommer bli hur kul som helst! Dessutom är ju alla accessoarer från Mixtaped Shop!

Gareth Pugh waist-tie jacket






Åh åh åh åh, den perfekta jackan!! Jag håller seriöst på att avlida när jag såg denna. Det är en Gareth Pugh kreation såklart. Åh Gareth Pugh. Den är ju såklart slutsåld. Men jag hade ändå inte kunnat klicka hem den (kostar strax över 10 000 hehehe)... Dock sparar jag den i min inspirationsmapp, det är ju trotsallt bomull stället för läder. Jag hade önskat att det var läder.

Är jag knäpp?


Jag måste vara sjuk i huvet ibland. Nu har jag suttit i 3 timmar och letat efter en bild som jag tror jag har sett. Alltså, jag är helt säker på att jag sett en bild här på internet och då går jag tillbaka på historiken i firefox. Sen blir jag nojig, allt blandas i en enda röra och tillslut vet jag inte om jag sett bilden eller om jag inbillat mig. För nu kan jag inte minnas vart det skulle kunna varit eller knapt hur den ser ut, längre. Det sjukaste är ju att jag sitter uppe hela jävla natten för att jag är så jävla envis. -Dålig egenskap-

Den spännande framtiden får utse ifall jag hittar bilden någon gång. Kanske ni kan hjälpa mig, så får vi se om jag är en galen person som inte kan skilja på verklighet eller fiktion. Eller om bilden verkligen finns, jag ska beskriva den så kanske någon av er sett den:

Ni ser detta Gunmetal Spiked Bracelet från Asos här. Det är ju meningen att bäras på armen. Men på den excellenta bilden i mitt huvud så bär tjejen dem på anklarna. Alltså runt smalbenen, tillsammans med ett par högklackade öppna pumps. Fatta snyggt!!!! Såg typ ut såhär fast sjukt mycket snyggare med mörka nitar och pumps. Jag måste ha två såna, jag blir galen. Vi skulle ju beställa in såna armband till Mixtaped men de hann ta slut hos leverantören. De är slut på Asos för dom såldes där för 2 år sedan. Nastygal har iofs, men det kommer ju kosta typ 400 tillsammans med frakt och så och då kan jag fortsätta leta. Ja bilden då. Nu är ju omgivningen lite luddig eftersom jag började tvivla på mig själv, men i alla fall tror jag att tjejen sitter på en trappa eller står vid en husvägg. Hon kan ha fler än ett armband på varje ben, för det var mer spikes än så (kanske inte köpt på Asos liksom). Hjälp mig nu peeps!

The love for Motel continues


Jag är totalkär i ett märke som heter Motel, det kanske ni har märkt här i bloggen. De har gjort TVÅ alldeles fantastiska klänningar som jag vsat här innan, ni kan se dem ovan.. Jag är död att jag inte fick tag i någon.

Det är även Motel som gjort dessa klänningar, och dessa shorts som jag blev helt lyriska över när jag såg. I övrigt hittar dem de mest fantastiska tygerna och gör sköna, vanliga basic kläder utan massa krimskrams. Ibland kan de sätta på en och annan kedja eller nit, men det är alltid stilrent, ungdomligt och fräscht. Synd bara att dem säljs överallt (Nelly, Etc, Karmaloop, NastyGal, Pixie market, ASOS, 80s Tees, jag har säkert glömt massa).. Annars hade nog vi på Mixtaped köpt in en och annan kollektion. Om ni frågar mig så köper de andra dock in fula grejer, så vem vet. Det får tiden utse. En sak som är säker: Jag vill börja köpa in kläder, nuuuu!

My favs of New Arrivals



Mesh Fetish







Mikaela gör slut i radion



Alltså lyssna på det här som hände hos Knappen och Hakim igår. Jag bara ryser när jag lyssnar på det, det är inte ens underhållande. Det är vidrigt. Hur tänker killar egentligen? Hur dum i huvet är han egentligen? Han menar ju allvar också, han driver inte ens. Det värsta är ju att han hellre kallar sin flickvän för Hora för att försvara sina ex. Istället för att kanske ligga lågt och be om ursäkt? Sen tror han att han får bo kvar?

Fians Blogg Awards



Sakke Soini


Usch jag totalt avskyr kedjebrev, jag fick just ett Award från kära NETT. Denna kedjebrev var lite rolig då man kan få tipsa om andra bloggar, som jag sällan gör (jag har ju Mixtaped Crew som jag tipsar om liksom). Däremot förstår jag inte varför man ska skriva sju intressanta saker om sig själv? Haha, men det kan jag ju också bjuda på, det blir 9 saker.

Så här går det till:

1. Lägg in awarden på din blogg.
2. Länka personen du fått den av.
3. Berätta sju intressanta saker om dig själv.
4. Välj sju andra bloggar att ge den till.
5. Länka till deras bloggar.
6. Skicka dem en kommentar om att de fått en award


1. Jag började blogga för att jag skulle flytta hemifrån och jag ville dokumentera det, och för att familjen skulle se vad jag sysslar med. Det vart snabbt en blogg om mode istället, rent naturligt. Jag har vart modeintresserad så länge jag kan minnas, men inte trodde jag att allt fanns att finnas på internet så lätt. Det tog några veckor sedan hade jag 500-700 besökare om dagen, vilket var relativt mycket på den tiden. Dock fick jag mer jobb och kunde inte blogga lika intensivt och besökarna droppade varteftersom. Dessutom har det tillkommit så sjukt många bloggar sedan dess så konkurrensen är hård.

2. Jag brukar säga att jag har en kronisk ätstörning, eller medfödd ätstorning. Detta säger jag inte för att verka märkvärdig på något sätt. Utan jag har en sjukdom som jag aldrig riktigt fått diagnos på. Ända sedan jag var liten och åt barnmat så har jag varit sjukt kräsen vad det gäller mat. Jag åt inte om jag inte tycker att det är gott. När jag fick börja mata mig själv så petade jag ofta bort grejer på tallriken, medan normala barn stoppar i sig allt möjligt gladeligen i munnen. Jag fick gå till en läkare en gång i månaden för att de skulle titta på när jag åt vissa grejer, och analyserade hjärnaktiviteten (haha!). Jag fick ofta kväljningar när de skulle mata mig med något äckligt, min värsta mardröm var kokta morötter. Alla, precis alla middagar slutade med att jag vägrade äta upp. Nu när jag är äldre kan jag hantera det här mycket bättre, då man är medveten om det. Så jag ser det inte som ett problem. Dock hoppar jag fortfarande hellre över måltider än äter något som är äckligt. Därför är jag så glad att jag funnit måltidsersätttningar så att jag får i mig något i magen. Min värsta mardröm nu är mögel.

Sen har jag en rolig matvana som fortfarande existerar, eller egentligen två. Om vi säger att det ligger korv, potatismos och ketchup på en tallrik, så äter jag allting, ett i taget. Alltså jag tar en korvbit och stoppar den i munnen, jag tar lite ketchup (ensamt på gaffeln) och sen nått annat. Ja ni hajar. När jag var liten så var Risotto min största hatmåltid då man inte kunde få bestämma vad som skulle hamna på gaffeln. Jag petade och petade och petade. Dock har jag aldrig vart en sån som inte gillade löken eller gurkan på hamburgare på McDonalds konstigt nog. Jag avskydde länge måltider som Falafel för att det var i en enda röra, men som sagt nu kan jag hantera mina konstigheter bättre och gillar måltider med blandade saker på gaffeln. Även fast jag ibland av reflex tar en sak i taget.

Min andra grej är att jag får sjuka cravings. Min kropp vill i 4 veckors tid ha bara en sak i magen. I vissa perioder äter jag bara en sak. En längre period var det Matjesill med Creme fraiche och rödlök. Jag äter det tills jag spyr om jag äter det igen liksom. Andra cravings jag har haft är, och det är inte sällan det handlar om snabbmatsrestauranter: El Nacho på McDonalds, Sweet Onion sås på Subway, Nacho de Luxe på Tacobar, Salmiak balkar, Gorby's pirog... Osv.

3. En sak som de flesta av er vet, är att jag har ett företag. Det bildade jag när jag var 19 år och det är ganska ovanligt. Huvuduppgiften var att vi skulle släppa en tidning, men snabbt insåg vi att den branchen är för hård för oss just nu. Så vi startade en webshop, som så småningom kommer att hjälpa oss finansiera tidningskriget.

4. Jag har aldrig haft en pojkvän, inte ens på låtsas. Ingen tror mig när jag säger det, men det är sant. Dessutom förlorade jag oskulden ganska sent, vilket jag tycker var asbra. Efter det så kärade jag ner mig i den killen i 3 år. Många av våra gemensamma kompisar tycker dock att det vi hade under den här tiden skulle man kunna kalla en slags relation. Men jag har aldrig haft någon som ger kärlek tillbaka om man säger så. Jag har drömt om det i snart 7 år och det bryter mig sönder och samman inombord såklart. Det måste ju vara nått seriöst problem med mig? Jag har ett dussintals mycket bra vänner som bara lämnat mig under åren och man blir ju mer och mer fundersam över vad fan det är för fel på mig. Mina allra bästa vänner fattar inte heller vad det är frågan om, och de säger inte det för att vara schysst. Jag tror jag är en magnet för idioter helt enkelt, jag dras till dem, eller de dras till mig.

5. Det är ingen hemliget att jag har försökt ta livet av mig. Men det har aldrig varit vidare super seriöst, som om jag skulle börja skära mig eller ta några tabletter. Varför jag vill detta ibland är för att den här världen är så vidrig och jag vill egentligen inte vara med om det. Som att folk totalutnyttjar vår planet och allt politikerna bryr sig om är pengar. Eller egentligen alla, pengar, pengar, pengar. Mänskligheten är en ond, girig varelse som borde utrotas. Nu har jag istället slutat bry mig, jag har blivit likgiltig mot allt sånt och kommer dö lika formad som alla andra dönickar på denna planet. Helt oengagerad. De rika vann igen.

6. Jag har en mycket speciell födelsedag, om ni frågar någon annan än mig. Jag är nämligen född på Skottdagen, den 29 Februari 1988. Helt sjukt alltså, Mamma tyckte så synd om mig att jag föddes på en dag som bara fanns var 4:e år. För mig har det inte vart någon skillnad, för jag vet inte hur det är att födas på en vanlig dag. Nu förtiden kan jag välja vilken dag jag kan fira på, och det blir ju alltid en helg för min del ;) Dessutom blir det alltid storfirande var 4:e år.


7. Det finns saker som kan förstöra en hel dag för mig. Oftast är dem småsaker, ibland blir det kaka på kaka. Jag kallar dem petitess-hat, för det är verkligen petitesser. Jag kan bli så jäkla irriterad på de minsta sakerna, och att jag inte kan släppa dem förän efter några timmar. Nu kommer jag inte på något bra exempel, men ibland kan det vara riktigt dryga kunder i butiken där jag jobbar. Ibland är det att folk inte lyssnar när jag pratar.. Osv.

8. Jag tror inte på någon som helst religion, jag anser att det är ett faktum varför många krig har ägt rum. För mig är religion ondska. Sedan står jag för yttrandefrihet, därför ska ingen ta illa upp när jag säger så. För jag går inte runt och tycker att präster är onda individer. Det är liksom inte så jag menar. Om du är troende och läser detta så har du också rätt att uttrycka dig såklart. Men min åsikt är som den är i alla fall, och en av mina största petitess-hat är när folk tar illa upp av religions skildringar (eller konst överhuvudtaget) som tex Muhammad bilden. Jag menar come on!

9. Min släkt är otroligt stor, Mamma och Pappa har tillsammans 8 syskon tror jag. Det betyder att jag har typ 25 kusiner eller nått sånt. Dock vet jag knapt vad någon heter, vi har liksom ingen tradition att hela släkten samlas. Jag träffar min släkt otroligt sällan. Det kan bero på att både Mamma och Pappa är sladdbarn vilket betyder att jag är ca 10-20 år yngre än de flesta av mina kusiner, haha. Dessutom är både Morfar, Farfar och Farmor döda. Det är sjukt jobbigt, de hann dö innan man var artig nog att vara intresserad av vad som hänt under deras uppväxt.


And the winner is

Sandra Marinoni - För att hon har sjukt bra skosmak, intressant liv (tänkte jag säga), men vad vet jag om det? Intressanta drömmar är nog rätt. Hon är otroligt snäll, generös och hjälpsam vad det gäller det mesta. Hon har stöttas oss med Mixtaped så otroligt att hon borde ha lön! Hehe. Dessutom kan hon designa bloggar som ingen annan.
Natali Fikas - Vi träffades genom bloggen och det är det bästa som har hänt under alla år av bloggandet. Min ögonsten och bästa vän. Hon är den första jag kan prata om allt med, hon är så lättsam och chill. Ändå kan du inte hitta en spralligare person. Hon reser jorden kors och tvärs och lever ett liv som det är svårt att inte vara avundsjuk på. Helt enkelt den coolaste!
Nett - Man måste ju få nominera den som nominerade sig själv? I alla fall är Nett sjukt rolig, hon är också öppen och verkar ha svårt att tycka att något är pinsamt. En sjukt bra egenskap, det är oftas de personerna som flippar mest, och jag älskar sånt. Jag längtar tills vi ses, någongång i framtiden.
Camilla - Också en sjukt snäll person, hon bor ju i Sthlm men vi har ändå aldrig lyckats träffas vilket jag tycker är sjukt skumt. När man går in på hennes blogg och det inte är uppdaterat så får man abstinens, man blir typ galen och drar sig i håret, haha. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men det är nått intressant som händer på hennes blogg hela tiden. Jag tror att hon skildrar sin vardag på ett så bra sätt att man bara vill ha MER. Dessutom tar hon så fina bilder, jag bara längtar till jag kan sno projektorn och fota lite.
Fan Club Crew - En utanför Mixtaped Crew då. Egentligen platsar denna i vårt Crew, men det är Bellas bildblogg och man kan ju inte ha ett Crew i ett Crew. Sjukt töntigt. I alla fall så är denna blogg källa till alla partybilder som händer kring oss typ. Jag snor ofta hennes bilder också, men hon vill oftast inte att jag länkar. För hon vill vara underground, så detta är ett unikt tillfälle.
Mahoyo Blog - Vår "systerbutik", alltså de drivs ju av helt olika människor och har olika finansiärer. Men Mahoyo och Mixtaped har ändå alltid sammarbetat och strävat mot samma "ideal". Streatwear för tjejer, som inte är rutigt och tråkigt. Deras blogg är till utseendet och det redaktionella ett av dem snyggaste i hela Sverige. De postar endast kvalitativa inlägg och har alltid med de snyggaste av bilder.
UPDATE: Jag kunde tydligen inte räkna till sju, så jag missade en. Här kommer den:
Viktoria Tomic - Jag minns fortfarande första inlägget jag skrev om Viktoria för snart två år sedan, hon var så supercool i mina ögon. Nu är hon min vän, och man har märkt på bloggen hur hon utvecklats. Från en hiphop nerd med cap och rope chain till en mer classy retro 80's gangsta punk kid med disco pants, skinnhandskar och nitvästar. En tjej som verkligen drar stilen till det yttersta, and I like it. Hon är dessutom så otroligt duktig på att skriva redaktionella materiell, mycket i bloggen låter som taget ur ett glossigt magasin, men hon har ju jobbat på tidningar. Dessutom har även hon väldigt fina bilder, och väldigt fina poetiska texter.

Jag orkar tyvärr inte skriva till alla att dem "vunnit", så. De borde ju läsa här ändå. Chill out!

Design rättelse


Fan alltså vid midnatt så kraschar Blogg.se som vanligt. Jag blir GALEN på det här! Det är min favorit tid att blogga på hela dygnet, för då sitter jag i mitt rum i lugn och ro och varvar ner. Varje jävla midnatt så hackar Blogg.se som fan, och ibland går det inte alls att lägga upp bilder. Nu inatt var det totalt OMÖJLIGT att ens logga in. Jag är så trött på den här skiten att jag snart lämnar Blogg.se. Detta är en huvudfaktor varför jag har börjat blogga mindre, för att det TAR SÅN TID. Jag satt uppe och försökte logga in till kl 4 i natt dum som jag är, jag kunde somnat vid midnatt och gått upp tidigt istället. Men jag var så jävla desperat eftersom jag hade massor att posta, när jag har drivet uppe liksom. Horor.


I alla fall så upptäckte jag när jag spanade in min blogg på min mobil att i Explorer så har det dykt upp ett beige sträck under rubriken på inlägget. Detta ska självfallet inte vara där. Det är för att jag lömsk som jag är har länkat rubriken på varje inlägg till Bloggkoll (jaja, Bloglovin'). Haha så himla sneaky om ni frågar mig. I alla fall är det åtgärdat nu. Tror jag? Jag har ju inte Explorer, och kan inte skaffa det heller, I'm a Macintosh freak Baby!

Graphic Design: Sakke Soini




Helt sjukt skillad kille, han sysslar med web design, illustrationer, event management/promotion, DJing och VJing. Man känner sig ju fett efterbliven i jämförelse. Absolut en kille som man ska hålla koll på i framtiden, kolla tillexempel reklambilderna han gjort för Ray Ban.

Curtesy: Sakke Soini














Mixtaped Shop at Creative Collective




Jag känner mig som en alkoholist. Inte på så sätt att jag har supit fyra dar irad och har en grov söndagsångest. Nej, nej. Som ni har märkt så har jag vart hemma hela helgen. Och nu på söndagen har jag sånt party sug, och sug efter att just bli berusad. Man blir ju mörkrädd. Därför tror jag att jag ska stanna hemma nästa helg också. Helgen efter det blir det 23 timmars kryssning, så då kan jag ju ta igen allt.

Men på Onsdag blir det fest ända in i småtimmarna kan jag lova. Brudarna Joni och Anna-Felicia är grymt drivna och har på egna ben, under en längre tid, fixat ihop en helt egen modeshow. Som dessutom räknas in i Stockholm Fashion Week. Det ni! De bjuder in miljömedventa märken, butiker och designers för en potpurri show. Det är där vi kommer in i bilden. Alla accessoarer och solglasögon på modellerna är från Mixtaped Shop. Vi kan därför säga att vi är med i Sthlm Fashion Week ;). Självfallet är inte alla våra artiklar miljömedvetna, så de visar bara våra vintage alternativ (några av våra glasögon är ju deadstocks bland annat) och våra egen designade handgjorda saker. En hel del som kommer komma upp nytt i vår, lite bilörhängen och så Disco Sticks såklart. Så köp biljett nu så ses vi där!!

Pixie Market: My Favourites










Handmade, Limited Edition Swimwear



Efter att Nastygal fått in baddräkter så började jag fundera på sommar och bad. För en månad sedan så tipsade NETT oss om We are Handsome. Ett Australienskt märke som är en collabo mellan två kreatörer. De erbjuder sjukt exlusiva och coola baddräkter. Det är inte ofta man ser människor med så detaljerade bilder på sina badkläder och det är det som är tanken. Att folk ska vända sig om och peka. Baddräkt är dock inte mitt favoritplagg på standen, men jag har det gärna till byxor eller kjol till vardags eller krogen. Jag äger en hel del baddräkter, i headern har jag en på mig tillexempel.





Hay interior



Den stora drömmen är ju att äga en cool fysisk butik, shop, affär.. you name it. Jag har ju en massa sköna klasskompisar efter min Entreprenörskap utbildning. Och en av dem, Edward håller just nu på att bestämma hur hans nya butik ska se ut. Med inredning, känsla, musik.. Så himla coolt. Här har jag i alla fall hittat ett Danskt möbelmärke som jag skulle kunna tänka mig att beställa all inredning ifrån. Vill inte ni att det finns en Mixtaped butik? :P

HAY DK





Same ol' fabs: Shop Nasty Gal










Nasty Gals nya modell, hon i page har varit med förr, hon hade en egen vintage butik på Ebay där Nasty Gal också började. Haha det pinsamma är ju att hennes paraply tatuering inte är en egen idé, det är en försäljnings strategi. Det finns nämligen en stor butik på Ebay som heter Makimaki vintage. Och hon har en sån tatuering, haha jag minns den beefen dom hade för flera år sedan.

PLAY - Famous, är videon ett skämt?



Jag såg just sista avsnittet av Made in Sweden. Jag vet redan nu att Play aldrig kommer att lyckas (igen?). Hur bra gick det för Janet förra året? Har inte sett mycket av henne i alla fall. Det sorgligaste är ju att de är fett seriösa i sista avsnittet av tv serien, och är fullkomligt allvarliga med den här videon. Varför är Laila Bagge med? Hon skådespelar ju lika dåligt som Agnes-Nicole Winter, och drar ner videon. Andreas ser ut som en snusk gubbe och Anders ser bara läskig ut. Låten är det absolut inget fel på generellt, inte videon i övrigt heller, jag skulle dock dra upp nyansen lite för att få en lite personligare touch, än de nakna natuliga färgssättningen, det ser billigt ut.

Det är en rätt klassisk idé med amerikansk öken, man ska egentligen inte misslyckas med det. En av mina favorit videos är baserad på samma sak, The Cardigans - My Favourite Game. Skillnaden är att Cardigans har en bättre story i videon, visst det kan vara långtradigt med en tjej som sitter i en bil hela videon. Men det är ju bara pinsamt att de står i öknen med mikrofoner, skippa det scenariot överhuvudtaget och gör en story av hela videon. I'm just saying.

New era of POP Magazine for 2010


 

Fick sån lust att fixa lite med Mixtaped TV som är tanken att vi ska syssla lite med, när jag såg detta klippet. Vår konkurrent, och en av mina personliga favoriter tidningen POP från England har gjort det igen. Nu ska de få en ny look och det låter spännande, vi får se resultatet senare i vår med Abbey Lee som cover girl.

 

I övrigt har jag sjuk lust att börja med Mixtaped Magazine igen, jag har kollat på lite webtidnings alternativ. Så bli inte förvånade om det kommer ett sommarnummer om ett par månader.

 

Inspiration folks, Inspiration.

 

Du får en shock...


...När du ser den nya designen. Jag kan tycka att headern är lite i största laget... täcker ju hela sidan när man kommer in ju! Men jag kan inte beskära bilden mer.. Så det får vara så. Min förra header var typ det bästa på hela min design dock. Svart och vitt is the shit.


Min gamla design. Klicka för att se större.

Det känns som om jag kan skriva en bok om min nya design, den är SÅ genomtänkt. Jag hoppas ni märker det. Först måste jag bara säga att jag har bloggat i snart 3 år, och under den tiden har jag inte ändrat min bloggdesign märkvärdigt. Bara typ bakgrunden, sedan har jag ju filat med den.. Lagt till en jääävla massa widgets. Fråga mig inte varför, för att jag kunde tror jag. Det var ju inte vidare snyggt?

Huvudtanken med min nya design, som är otroligt simpel på så sätt att det är endast en färg och sedan svart och vitt som dominerar. Vad har hänt liksom? Färgglada sprakande fian, har hon slagit huvet? Nej... Tanken som sagt... Är att framhäva inläggen. Man går ju in på en blogg för att läsa/se vad någon postat, då kan det inte vara en massa färger runtomkring eller annan onödig information. Scrolla ner nu och kolla på mina gamla inlägg, visst sticker dem ut ur bloggen mer än förr? Förut var det mer bakgrunden som stack ut.

Sedan ville jag att man skulle fatta mer vad mitt företag är, som ny besökare men även som återkommande. Det är inte så lätt när jag förr blandade mina egna saker (facebook, lookbook mm) bredvid företagets. Så nu har jag delat upp det. Mina privata kontaktuppgifter finns högst upp till vänster, de svarta knapparna. Medan Mixtapeds kontaktuppgifter finns lite längre ner till höger, de aprikosfärgade knapparna. Hela tanken är att all action som händer i högerspalten ska endast ha med företaget att göra. Så då blir det lättare att navigera.

Mixtaped Crew
då. Många har fått lämna sina platser pga inaktivitet, olojalitet, ändrade attityder och lite annat. Vi får istället välkomna Fatima och Rakel till familjen. Dock har jag inte frågat än ifall de vill vara med, så vi får se hur långvariga dem blir. Vill du vara med i Mixtaped Crew? Maila mig!

Huvudsyftet med Mixtaped Crew är att mina besökare ska kunna läsa de bloggar jag läser, eller föredrar att tipsa om rättare sagt. Eftersom jag inte uppdaterar varje dag så ska det inte vara värdelöst att gå in på min blogg, för man kan alltid klicka sig vidare. Jag känner inte alla i Crewet, och har inte träffat alla heller, vi är liksom inget gäng IRL om man säger så. Dock har jag fått känslan att man blir en liten familj. I alla fall har jag märkt att mitt Crew får en hel del besökare av mig och det är bara roligt.

Det var nog allt jag hade att säga for now. Ni får gärna säga vad ni tycker, säg till om det är nå buggar någonstans och så. Nu ska jag sova efter 12 timmars hårt arbete. *phew*

PS. Jag ska, när jag har tid/lust även rensa bland mina kategorier.. Det där är ju overkill.

He was next




Jag verkar vara den sista att få reda på det, men igår tog Lee McQueen, sitt liv. Lee grundade haute couture märket Alexander McQueen år 2000, ett av mitt allra mest favoriserade märken. Han blev bara 40 år. Jag tänker inte säga mer än att modevärlden har förlorat en av de bästa, och alla mina tankar går till de anhöriga.

Jag ser ut som en gangster!




Tror ni man får ragg när man ser ut så här? Eller jobb på en arbetsintervju? Kommer jag ens in på Debaser Medis ikväll?

Ikväll:





+





=




Maskinen och Marina Gasolina på Debaser Medis, resten av kvällen kommer bestå av vår favorit arbetsnarkoman MRTN STHLM BEAT. Det kommer bli sjukt kul ikväll, första gången jag ser Maskinen faktiskt.. Jag är ju hemligt kär i den där skånska snubben Frejs röst. Sedan är Marina Gasolina från Bonde Do Role jävligt fet, första gången jag ser henne live också. Spriten är köpt, kläderna är valda, snart ska man in till stan och träna lite. Sedan blir det till att peppa till tidigt då det är KÖGARANTI ikväll. Ses där!

Where dem bloggers at?


Jag sitter på bussen påväg hem. Effektivt tidsfördriv att blogga då, ju! Vilket jag inte gjort på ett tag. Det är inte pågrund av handen, den mår bra. Det är för att jag har känt mig bakis varje dag när jag vaknar, fast att jag inte druckit något..! Jag får ångest över att kroppen är som en påse med kött utan ryggrad typ. Och mina päron blir också frustrerade på mig så det har vart ganska tufft klimat här hemma. Jag känner mig som 16... Jag ska, om jag får, börja nått som heter KBT.. Det är nå Kognitiv Beteende Terapi, känner mig som ett phsycho när jag säger det. I alla fall är det nå grupp terapi och jag undrar vad det är för andra udda personer det kommer att vara där. En rolig grej händer i alla fall, och det är det som har tagit upp mestadelen av min tid. Mixtaped Shop ska så småningom utöka sitt lager, så vi har suttit och gjort feta,massiva inköpsplaner. Jag hoppas våra drömmars drömmar går vägen. Och om det gör, så kommer vi ha hundratals nya varor att fota, mäta och skriva beskrivningar till. Så vi kommer typ vara inlåsta i vår bunker a la Big Brother, och missa våren..! Den underbara Svenska våren!
RSS 2.0